USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцька міськрада має підставу для розірвання договору з облспоживспілкою

24 Червня 2016 12:34
Вищий адміністративний суд виніс ухвалу, якою встановив, що договір оренди землі на вулиці Карпенка-Карого винесли на голосування неправомірно, оскільки депутат міськради та міський голова порушили Регламент. Відтак, це може стати підставою для розірвання договору з облспоживспілкою.

Про це стало відомо під засідання тимчасової контрольної комісії з впорядкування діяльності ринків міста 23 червня.

Так, член комісії, депутат Ігор Поліщук надав членам комісії копію ухвали Вищого адміністративного суду, якою визнано, що голосування про продовження договору оренди земельної ділянки на вулиці Карпенка-Карого з облспоживспілкою винесли на друге повторне голосування незаконно.

Нагадаємо, відповідне рішення про надання в оренду ринку прийняли депутати міськради ще у травні 2011 року. Проект рішення не набрав потрібної кількості голосів під час першого і повторного голосувань. Згодом депутат Євгеній Ткачук запропонував поставити проект рішення на друге повторне голосування, а міський голова Микола Романюк виніс цю пропозицію на розгляд і більшість депутатів у залі таки проголосували «за».

Після згаданого голосування чинний тоді депутат міськради Андрій Осіпов звернувся з позовом до суду про те, що друге повторне голосування незаконне, оскільки порушує Регламент. Суд першої інстанції цей позов відхилив, натомість Апеляційний суд визнав незаконними дії міського голови.

Мотивація проста: напередодні дію частини 2 статті 39 Регламенту міськради щодо другого повторного голосування зупинили ухвалою Луцького міськрайонного суду. Міський голова переконував, що про це не знав, та під час сесійного засідання цю ухвалу надали і зареєстрували в секретаріаті. Отож, градоначальник лукавив, коли казав, що незнайомий з відповідним документом. Тим більше, що в сесійній залі це теж озвучили.

Незважаючии на те, що друге повторне голосування на момент засідання сесії було неправомірним, воно все-таки відбулося. І хоч Апеляційний суд визнав це голосування незаконним, та облспоживспілка і міський голова подали касацію. Після тривалих судових засідань Вищий адміністративний суд відхилив касаційні скарги і залишив ухвалу Апеляційного суду без змін. Тож рішення про продовження договору орени земельної ділянки облспоживспілці на вулиці Карпенка-Карого - незаконне.
Згадану вище ухвалу Вищого адмінсуду члени тимчасової контрольної комісії долучили до наявних документів, і, зауважив голова комісії Андрій Козюра, у міста з’явилася підстава розірвати договір з облспоживспілкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Негр Показати IP 24 Червня 2016 13:34
Давно пора!!а то та спроживспілка і мартуся накралися так шо іх ше і посадити треба !!
нелучанин Показати IP 24 Червня 2016 16:18
Осіпов - молодця !!!!!!! мочити треба бандюків
До негра Показати IP 24 Червня 2016 17:04
Полішук то людина одного юриста,невже не бачите,вони не для міста це роблять а для себе,прои них буде гірше,поїдьте у Дніпро,там люди стонуть під юристами.
Махновец Показати IP 24 Червня 2016 18:29
Хапспілка платить місту за оренду копійки(хто може знає скільки??) А костомаху кидають Романюку а він СР*КОЛИЗУ Кащею! Однозначно розірвати злодійський договір з цими ще комуністичними злодюгами....чому мовчить народний контроль,прокурор і інші чинуші....
ВОВК до Махновец Показати IP 24 Червня 2016 19:43
поцілуєте нас в дупло все давно проплачено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus