USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Як побачити світ: навчання, робота, подорожі*

19 Червня 2018 11:13
Подорожі – це мрія більшості українців. Освіта чи робота за кордоном, пляжний відпочинок та екскурсії – обирай, що хочеш, аби були гроші. Якщо пощастить, навчатися можна безкоштовно. Наприклад, у Польщі. Або ж просто полетіти ніжитися на пляжі, тут теж є бюджетні варіанти.

Освіта в Європі

Державні ВНЗ Італії, Франції, Словакії, Чехії, Німеччини, Польщі мають спеціальні програми для іноземців та гранти. Особливо привабливою для українських абітурієнтів є Польща. Бо розташована близько, а ціни на навчання майже такі ж, як і в Україні: 750-7400 євро на рік (в залежності від мови викладання, престижності вишу та ін.).

Студент іноземного вишу матиме змогу не тільки отримати диплом міжнародного рівня, але й кайф від перебування в країні. Оплачувати за житло та харчування він зможе самостійно, знайшовши підробіток. До речі, робота за спеціальністю після отримання диплому дає шанс залишитися в країні.

Якщо вже є диплом спеціаліста в українському ВНЗ, можна вступити на навчання у магістратурі у Польщі. Консультації, курси знання мови, співбесіди (ніяких вступних іспитів не треба!) та безпосередній прийом документів надає офіційний Українсько-Польський центр «UniverPl». Ця компанія також організовує туристичні екскурсії для абітурієнтів та їх батьків, аби зробити вибір університету простішим та при цьому більш виваженим.

Робота в Америці

Найрозповсюдженіша відмовка українців, коли хтось питає «чому не подорожуєш», – це гроші. Якщо ви вже дорослі і не маєте на меті навчання, обирайте варіант роботи за кордоном. Наприклад, за програмою Work and Travel або за туристичною візою. Візи до США, особливо робочі, видають не кожному. Але шанси перебування збільшують:

- Правильна стратегія подачі себе при співбесіді та переконання офіцера, що ви не збираєтесь залишатися в країні нелегально;

- Бездоганні документи.

Оформити документи допоможуть візові центри. До прикладу, на сайті https://prosto-visa.in.ua/ є такі послуги, як віза в США чи Великобританію з туристичною, гостьовою та бізнес-ціллю. Спеціалісти візового агентства «Віза ін ЮА» підкажуть, як подорожувати та заробити гроші за кордоном.

Якщо ви не примхливі, роботу знайдете швидко. Спробуйте себе в якості бармена, офіціанта, інструктора з дайвінгу, майстра з тату, гіда. Посудомийник чи фермер – менш приємні варіанти, але все одно дозволять побачити світ і вивчити англійську. А найкращий варіант – якщо ви зможете знайти роботу за бажаною спеціальність.

Щоб заощаджувати на житлі – можна орендувати будинок спільно зі знайомими чи колегами. Іноді житло надає роботодавець.

Пляжний відпочинок за кордоном

Побачити на власні очі Америку та позасмагати на пляжах Маямі чи Лос-Анджелесу можна за тою ж туристичною візою. Заплатіть $160, надайте необхідні документи, почекайте сім робочих днів, пройдіть співбесіду з офіцером (5-7 хвилин), отримайте позитивну відповідь – і можна збирати валізу. Якихось 12 годин льоту – і ви там.

Якщо економ-варіант не для вас, забронюйте номер в 5-зірковому готелі чи орендуйте віллу. До речі, щоб перетнути кордон, довідка про бронювання готелю (чи іншого місця проживання) або запрошення від друзів/ родичів – обов’язкова.

Щоб сховати очі від заздрісних поглядів, придбайте сонцезахисні окуляри. Це і стильний аксесуар, і необхідна річ для захисту очей від сонця. Каталог інтернет-магазину Бігмаркет можна переглянути за посиланням. Бігмаркет – це місце, де можна придбати дизайнерські окуляри від сонця всесвітньо відомих брендів.

Якщо їдете в «теплі краї», багато речей не знадобиться: окрім окулярів, ще декілька футболок, пляжні шорти. Килимок та парасольку від сонця зможете орендувати в готелі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець. Показати IP 19 Червня 2018 13:50
В нашій країні Україні теж дуже гарно. І нехай до нас їздять і навчатись і відпочвати. Де ще є такі гори як Карпати краса!!!! Так що треба впершу чергу любити свою країну і пишатись. А то легше від проблем віткати за кордон дивитись як там гарно, а не краще розбудовувати свою країу? Чи краще "звалити " на заробітки або навчання а потім повернутися відкрити ресторан чи салон і розказувати про патріотизм. Якби усі були б патріотами то боролися за своє покращенн і навчання і медицину а не літали а там залишали гроші зароблені в Україні. Краще їх потратити на нашу славну неньку Україну. Давайте пишатись своєю країною ! Все залежить від людей і владу гуртом можна "побороти" щоб панувала злагода повага між українцями. А то зараз такий час що всі один одному заздрять в очі посмішка а в середині злоба і ненависть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus