USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Як почалась війна – вона малює»: лучанка розмальовує під'їзд у багатоповерхівці в петриківському стилі

3 Жовтня 2022 09:42
Лучанка Олена Лотоцька від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну почала розмальовувати під’їзд багатоквартирного будинку, в якому живе. Уже розмалювала три поверхи.

Як зізнається сама жінка, після 24 лютого малювання стало своєрідною терапією, інформує Суспільне.

Найперше розмалювала ящик для зберігання речей на сходинковому майданчику. Як додає Олена Лотоцька, помітила, що сусідам почало подобатися – вони запитували, чим допомогти, купували акрилові фарби.

«Мені так було легше переносити ці повітряні тривоги. Ми постійно бігали у бомбосховище, яке у нас в під’їзді, та коли виходили з нього, хотілось, щоб людям було якось краще повертатися додому, якось веселіше, якщо дивитися на стіни», – говорить художниця.
Олена Лотоцька художньої освіти не має, в дитинстві займалася у гуртку декоративно-прикладного мистецтва.
«Сам від себе талант такий пробився. Ні у чоловіка, ні у мене здібностей до малювання не було», – говорить мама жінки Неля Серпокрил.
Зі слів Олени Лотоцької, малює те, до чого лежить душа. Усе в українській тематиці. На другому поверсі намальовані герої Вовк і Капітошка. Ще одну стіну прикрасила зображеннями персонажів мультфільму про козаків і дівчиною у дрібному цвіті – це символ квітучої України.
Біля дверей своєї квартири Олена зобразила вовка з мультфільму «Жив-був пес».

Олена розповідає, що коли малює – мріє. Зараз усі думки й сподівання – це перемога України у війні. Нині лучанка продовжує працювати та розписує вхідні двері будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus