USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як повернути оплату за газ, якщо сплатили не тому постачальнику

9 Липня 2022 07:29
Від травня українці отримують газ від Нафтогазу. Тож і платити тепер доводиться новому постачальнику.

Нерідко трапляються ситуації, коли люди помилково сплачують попередньому постачальнику. Втім, не слід думати, що кошти вже не повернути, адже це можна зробити. Як саме провести таку операцію, пояснили експерти ГазПравди.

Як повернути оплату за газ

Якщо постачальник газу змінився, то сплата за спожитий газ на рахунок нового постачальника не переходить, її не можна переадресувати на сплату за розподіл газу – гроші можна лише повернути. Зробити це слід впродовж 5 робочих днів.

«У разі переплати сума зараховується в рахунок оплати на наступний розрахунковий період або повертається на поточний рахунок споживача на його письмову вимогу протягом п’яти робочих днів після отримання такої вимоги», – йдеться у повідомленні.

Щоб повернути кошти, потрібно звернутися до вашого попереднього постачальника газу та написати заяву. Вона складається у довільній формі, але обов’язково слід вказати номер особового рахунку. В заяві обов’язково потрібно зазначати ПІБ, місце проживання, прохання повернути кошти, дату та підпис.

Надіслати заяву можна поштою на офіційну адресу старого постачальника. Також заяву можна надіслати електронним листом на офіційну електронну адресу, в такому випадку слід надсилати підписану фотокопію заяви.

До заяви необхідно додати наступні документи:

– копію паспорта власника особового рахунку (перші дві сторінки та реєстрація);

– копію ідентифікаційного коду власника особового рахунку;

– довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (або виписка з Приват24);

– копію квитанції про оплату за природний газ за період, коли виникла переплата.

Усі копії документів мають бути завірені споживачем, а саме містити напис «згідно з оригіналом», дату та підпис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 9 Липня 2022 10:26
тобто хтось намутив херні заднім числом, заздалегідь не повідомивши про зміни, а зараз пропонує самим споживачам це розрулювати?
Іванна Показати IP 9 Липня 2022 14:18
Як повернути гроші за газ
Марія Показати IP 9 Липня 2022 14:29
От плати своєчасно ,"отака справедливість"
Анатолій Показати IP 11 Липня 2022 08:16
Бути сумлінним платником комунальних послуг--собі на шкоду.В цій ситуації виграє той,хто не платить.
Анонім Показати IP 11 Липня 2022 09:06
Попередьте людей про зміни заздалегідь, а тепер думай та шукай, збирай довідки, щоб повернути кошти. За таку безвідповідальність треба добряче наказувати.
Тетяна Показати IP 8 Серпня 2022 10:07
Хто намутив, хай той і розрулює. А винуватців треба покарати. Вийшло , що покарані добросовісні платники. Шукай, пиши, знову плати за переписку. Адже ті, що отримали не свої гроші, добре знають від кого і звідки вони надійшли.
Олександр Показати IP 27 Вересня 2022 17:15
У мене переплата сягає трохи більше 600 грн. Поки борг за доставку не досягне цієї суми, я платить за доставку Н Е БУДУ
Радувець Ларіса до Олександр Показати IP 28 Вересня 2022 10:28
Голова зовсім ку-ку?
ольга Показати IP 26 Жовтня 2022 15:18
В мене переплата складає 799грн.Вже 2 рази їздила в газ контору й потратила на проїзд 160грн.Вияснила,що треба написать заяву і додати квитанцію на оплату. Все так банально та квитанції в мене нема ,бо я платила з домашнього комп"ютера(без принтера) а от без квитанції ніяк. А ще парадокс в тому ,що самі ж присилали мені повідомлення на мій вайбер,що в мене переплата 799грн.Але все рівно на справку треба справку....Задовбали.І нема кому поскаржитись. От якби був борг за використаний газ - то відрізали б залюбки і вчасно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus