USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Як працюють медсестри у дитячому гематологічному відділенні лікарні у Луцьку

8 Вересня 2023 23:00
8 вересня – день медсестри відділень дитячої гематології та онкології. У гематологічному відділенні Волинської обласної дитячої лікарні працює десять медичних сестер, розповіла Суспільному завідувачка відділення Яна Рижко.

Медсестра Наталія Дідович про нинішнє свято – день медичної сестри дитячого гематологічного відділення – знає. Свою роботу любить, хоч емоційно, каже, буває нелегко.

«Працюємо з онкохворими дітьми, але й працюємо з батьками, їх родинами, яким необхідне взаєморозуміння, співчуття, толерантність, витримка і звичайно рутинне навчання по догляду за дітками», – розповідає жінка.
Її колежанка Юлія Генсецька каже, що спочатку, коли прийшла на роботу у дитяче гематологічне відділення, то було страшно, а нині звикла.

«Маніпуляції, догляд за хворими, на пункціях допомагаємо лікарям, діагностичні якісь обстеження. Працюємо подобова, але робота подобається», – говорить медсестра.
У відділенні дитячої онкогематології лікують пацієнтів до 18 років з різних областей України з різними патологіями, розповіла завідувачка Яна Рижко. Воно розраховане на 25 пацієнтів, однак, місця не вистачає. Каже: планують відкрити нове відділення. Зараз там триває ремонт.
У гематологічному відділенні – Світлана Журік з п’ятирічним сином. Про діагноз малого, розказує мама, дізналася півтора року тому.

Лейкоз у сина діагностували якраз на початку повномасштабного вторгнення. Рік та чотири місяці лікувалися закордоном. Два місяці тому повернулися в Україну, у Волинську дитячу лікарню приїжджають на обстеження.
Зі слів Яни Рижко, від початку повномасштабного вторгнення онкохворих дітей перевели на лікування за кордон. «Діти вже там встигли вилікуватися і повернутися до нас на спостереження», – говорить лікарка.
Наразі 16 дітей перебуває на лікуванні в онкогематологічному центрі обласної дитячої лікарні. Яна Рижко каже, що діагноз онкологія – це не вирок, батькам варто зібратися, не опускати рук та боротися разом з дитиною за її здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus