USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як пропонують врятувати будівельну галузь Волині

19 Березня 2018 15:52
Оскільки рівень оплати праці будівельників на будівництві об’єктів за кошти обласного бюджету надто низький, підрядники надалі можуть відмовлятися від участі у тендерах.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 19 березня.

Відповідно до порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, затвердженого наказом Мінрегіонбуду та на підставі даних підрядників (ТзОВ «Житлобуд-2», ТзОВ «Луцьккомунбуд», ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536, ТзОВ «Горохівагробуд», ТзОВ «Луцькспецбуд», ТзОВ «Олицькийагробуд»), пропонували встановити розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт, технічне переоснащення) об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету у розмірі 7800 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 для звичайних умов будівництва.

Член комісії, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович зауважив, що на його фірмі середній розмір заробітної плати становить 9 тисяч гривень. Нещодавно довелося відмовитися від участі в одному з тендерів, тому що у ньому була передбачена надто низька зарплата. Якщо рівень заробітної плати не підвищити, будівельні фірми в області просто не братимуть участі в тендерах з будівництва об’єктів за кошти обласного бюджету. Наприклад, у фірмі спостерігається нестача грейдеристів, тих, хто працює на баштовому крані тощо. Для того, щоб зберегти будівельну галузь в області, на його думку, потрібно рівень кошторисної заробітної плати до 7800 гривень.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Він Показати IP 19 Березня 2018 21:54
Смішно читати— всі фірми які надали розрахунки підконтрольні Стефановичу та Чорнусі.Більше нікого немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus