USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На незавершене будівництво на Волині потрібно 300 мільйонів

9 Лютого 2016 18:28
У Мінрегінобуд з облдержадміністрації уже надіслали лист з попереднім реєстром об’єктів капітального будівництва, які пропонують фінансувати через фонди регіонального розвитку. Пріоритетними будуть не нові об’єкти, а ті, які потребують добудови: як-от школа № 27 і перинатальний центр в Луцьку, школа в селі Любохини Старовижівського району.

Але однією з умов є те, що місцеві бюджети також мають частково долучитися до фінансування цих об’єктів. Інакше - їх виключать зі списку Мінрегіонбуду.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 9 лютого.

Так, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що уже сформований попередній реєстр об’єктів каптального будівництва, наданий Мінрегіонбуду. Та для того, аби ці проекти запустити в дію, має бути виконано декілька умов. Так, в області цього року віддають перевагу не новому будівництву, а завершенню попередніх робіт. Зі слів Володимира Гунчика, лише на ці потреби потрібно 300 мільйонів гривень.

«Я вчора підписав попередній реєстр об’єктів, які фінансуватимуться через Фонд регіонального розвитку. Ми врахували всі побажання районів. Але останнє слово за Мінрегіонбудом. Ці об’єкти будуть включені за певних умов: за наявності проектно-кошторисної документації. І друге: пріоритет надається об’єктам незавершеного будівництва», - пояснив очільник ОДА.

З його слів, торік вдалося на незавершене будівництво витратили 150 мільйонів гривень. А ось ще залишилося відшукати 300 мільйонів.

Таке рішення, переконує він, зумовлене тим, що є довгобуди, де для продовження будівництва потрібно розібрати збудоване, бо воно не було законсервованим і не придатне до подальшого проведення робіт. Крім того, головна умова Фонду регіонального розвитку є співфінансування з місцевих бюджетів. Відтак, ті об’єкти, на які не закладені кошти в місцевих бюджетах для співфінансування, будуть «відсіяні».

До прикладу, на перинатальний центр в бюджеті області уже заклали гарантію співфінансування. А ось районні і міські бюджети мають поділитися. Зокрема, з бюджету Луцька виділили частину коштів на добудову ЗОШ № 27.

Водночас, щодо згаданих довгобудів пропонують звернутися ще до декількох бюджетних джерел: у держбюджеті закладені 1,94 мільярда гривень на соціально-економічний розвиток та 950 мільйонів на інвестиційні і грандові проекти. Саме в ці фонди подані заявки на перинатальний центр та ЗОШ № 27.

Крім того, є ще одна умова: навіть коли гроші виділять, та якщо цього року не завершать об’єкт, то він більше не фінансуватиметься з Фонду регіонального розвитку. Приміром, цього року Ківерцівська райрада мусить виділити 4 мільйони гривень щоб до фінансувати один з об’єктів, який у 2015 році не встигли завершити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2016 19:17
поки УКБ керує комсомолка Павлова, а Областью Гунчик то діла небуде
реалість Показати IP 9 Лютого 2016 21:04
реально ці кошти будуть освоювати десь 80% фірми Чорнухи і Стефановича тобто Гунчик реально займається криміналом ділить гроші платників податків для Волинських монополістів -оліхархів за бюджетні гроші
Дмитро до реалість Показати IP 9 Лютого 2016 22:48
а ви знаете ще якісь фірми які якісно і в термін виконають роботи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus