USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Як у кар'єрному хабі в Луцьку допомагають переселенкам із дітьми

12 Січня 2023 22:17
У Луцьку в кар’єрному хабі «ВОНА», де допомагають жінкам, які потерпають від сімейного або гендерного насильства, психологи провели тренінг для жінок-переселенок, а для дітей провели сеанс арттерапії.

Про це Суспільному Волині розповіла психологиня Оксана Самолюк.

З її слів, психологи навчали мам-переселенок планувати кар’єру.

«Мета заходу – надати можливість жінці усвідомити, що вона займає активну позицію в формуванні професійної кар’єри, і сформувати навички написання кар’єрного плану», – говорить психологиня.

Паралельно з консультаціями для дітей переселенок організували майстерклас з виготовлення іграшок із текстилю.
Майстриня Ольга Крамаревич розповіла: від початку повномасштабної війни працюють із дітьми, які приїхали з регіонів, де тривають бої.

«Перших кілька занять були стривожені, ми – чужі люди, чуже приміщення. Завжди є час на адаптацію, і друга-третя зустріч і всі стали своїми. Перед нами була мета – зайняти їх творчими поробками, щоб дитина отримала задоволення від того що робить, від процесу і результату», – каже Ольга Крамаревич.
Підготуватися до майстеркласу для луцької майстрині допомогав десятирічний Богдан Висоцький, який приїхав до Луцька з Краматорська. Під час заходу школяр виготовляв янгола: «Це його голова, а оце волосся, а над ним оце буде німб».
Мама школяра Юлія Висоцька приїхала до Луцька у квітні 2022. Каже: виїздила, аби врятувала сина. Син Юлії Богдан нині вчиться у рідній краматорській школі в онлайн-форматі. «Перший місяць ми ще знаходились у Краматорську, намагалися там залишитися. Останніх два тижні знаходились у сховищі», – говорить жінка.

Жінка зазначила, що сподівається відшукати в Луцьку роботу. «Я вдома, не працюю і сподіваюсь, що знайду собі роботу, що мені допоможе цей хаб», – додала переселенка.

У хабі «ВОНА» діє мобільна бригада протидії домашньому насильству. 12 січня психологи екстрено виїздили на два виклики та тричі на планові. Впродовж чотирьох місяців роботи до фахівців хабу за допомогою звернулися майже 200 жінок.
Нагадаємо, кар’єрний хаб «ВОНА» відкрили у Луцьку 23 грудня. До слова, назва «ВОНА» складається з перших літер 4 слів – вільна, окрилена, незалежна, амбітна. Команди хабів працюють над тим, аби саме так себе почували клієнтки після відвідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus