USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку переселенці та лучани вивчають флористику в освітньому хабі

22 Листопада 2022 20:40
В освітньому хабі, який діє на базі Луцького технічного коледжу, лучани та переселенці безплатно вивчають флористику і опановують нові професії.

Про це Суспільному Волині розповіла координаторка проєкту Наталія Журавльова.

Наразі в хабі навчаються пів сотні людей.

«У нас існують курси вивчення англійської мови, є навчальні програми як для дітей, так і для дорослих. Це така можливість за короткий час отримати нові навички», – каже координаторка.
Як розповіла учасниця курсу флористики Ірина Касянчук, прийшла у хаб, щоб заспокоїтися та відволіктися. На Волинь жінка переїхала з Миколаєва.

«Вже не витримувала нервова система і переїхали сюди. Чоловік у мене загинув, тому...якби тут не ці люди, то, мабуть, би не знаю як було б», – розповіла жінка.
Поліна Хараман з Донеччини за професією вчителька. Як розповіла жінка, флористикою раніше не цікавилася.

«Тільки при зборці дітей в школу, вдома нарізала і потім щось там ліпила. Я викладаю в ліцеї. В нас ще досі ідуть заняття дистанційно, вирішила навчитися новому», – каже жінка.
За словами координаторки Наталії Журавльової, після завершення навчання, учасники отримають сертифікати. Невдовзі в освітньому хабі планують розпочати курси кухарів, екскурсоводів і кравчинь-вишивальниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus