USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Луцьку стартував показ театральних вистав про протидію насильству

11 Грудня 2022 06:45
В обласному центрі Волині театральним інтерактивом «ПРОтиДІЯ» 9 грудня стартувала серія тематичних вистав з протидії різним видам насильства.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка, кураторка Освітнього хабу Волині Наталія Журавльова.

З її слів, початок проєкту планували на березень цього року, втім повномасштабна війна внесла корективи. У рамках «ПРОтиДІЇ», каже Наталія Журавльова, планують відвідати з виставами міські та сільські школи по всій області.

Під час заходу учням однієї з луцьких шкіл на сцені Волинського обласного театру ляльок презентували першу виставу під назвою «Вольф». Грали її семеро учасниць місцевої творчої студії.
Зі слів акторки Злати Симчук, вистава розповідає про біль та булінг: «Ми хочемо донести, що зі всім можна боротися. Ніколи не можна здаватися. І ви не завжди можете бути винними у булінгу».
Читати ще: Вистава вдячності та мульттерапія: реабілітація бійців у луцькому медзакладі

Через інтерактив у виставі глядачам, зокрема підліткам, роз’яснювали їхні права та навчали, як реагувати на різні прояви насильства. Глядачка Поліна Диковицька каже: прийшла, аби дізнатися, як можна протидіяти булінгу.
Проєкт «ПРОтиДІЯ насильству» започатковано у партнерстві з Патрульною поліцією області. Інспектор Олександр Таровський зазначив: головне – не мовчати.
«Про це потрібно говорити постійно. Якщо це під час освітнього процесу – викладачам або людині, яка відповідає за цей освітній процес. А ще – вдома, друзям, щоб про це знали. Зокрема поліція про це не знає доти, доки нам про це ніхто не скаже або не напише заяви, або не повідомить на лінію 102», – каже патрульний.

Варто зазначити, що з початку року до поліції Волині надійшло понад 11,5 тисячі викликів про домашнє насильство, з них підтвердилися 2 289, щодо яких склали протоколи, розповіла речниця ГУ Нацполіції області Ольга Бузулук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus