USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як у Луцьку працює театр для людей із синдромом Дауна «Сонячне сяйво»

21 Березня 2021 22:09
На Волині третій рік працює театральна студія для дітей і дорослих із синдромом Дауна. Заняття з акторами проводить режисерка Руслана Порицька.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Допомагає не втрачати увагу під час репетицій дітям мама однієї з акторок, членкиня громадської організації батьків дітей із синдромом Дауна Лариса Тананайко. Жінка розповіла: дітям не потрібно сильно напружуватися в емоціях, адже вони показують себе такими, які вони є.

«Перша вистава у нас була «Соловейко з одним крилом». Друга вистава була «Лоскотон і друзі», де брала участь більша кількість дітей. І тепер третя вистава, над якою ми працюємо, - «Емоції». Дуже красива, шикарна вистава і діти з таким задоволенням її виконують», – говорить лучанка.
Актриса Дарина Тананайко – одна з наймолодших акторок «Сонячного сяйва». Дівчинку приводить на заняття мама. Сама ж юна акторка Дарина каже – їй 9 років, ходить у школу та приходить на репетиції в театр.

Одна з актрис, яка погодилася розповісти про своє заняття в театральній студії, – 15-річна Уляна Сухачевська. Дівчина освоює акторську майстерність три роки. Каже: тут знайшла друзів і разом ходять на заняття.
Не лише вивчити сценарій і мізансцени, а й орієнтуватися в ситуації, взаємодіяти між собою – ось чого мають навчитися на уроках акторської майстерності вихованці «Сонячного сяйва», каже режисерка Руслана Порицька.

З її слів, для вихованців – це реальна школа життя. Говорить: були актори, для яких вставання зі стільця і три стрибки на нозі були викликом, а тепер вони працюють та вдосконалюються.
Зараз в організації понад 70 людей із синдромом Дауна, 15 із них – учасники театральної студії. Вік різний: є першокласники, є і в рази старші актори. Займаються в акторській студії щотижня. На заняттях дітей супроводжують батьки. Найближчий виступ, каже режисерка, планується до Дня театру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus