USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку розвиватимуть велосипедну інфраструктуру

30 Липня 2021 13:21
До 2030 року всі мікрорайони Луцька хочуть з’єднати велосипедними маршрутами та об’єднати їх у єдину мережу в межах міської територіальної громади.

Про це стало відомо 30 липня під час засідання 15-ї сесії Луцької міської ради, на якій розглянули питання Про затвердження Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2021-2030 роки.

Як розповів депутат міської ради Михайло Наход, концепція вкрай необхідна Луцькій громаді, зокрема у зв’язку з розвитком нових персональних засобів пересування, як-от електросамокати, а також у зв’язку з розширенням меж міста за рахунок приєднаних громад, погіршенням екологічного стану населених пунктів тощо.

Попередня концепція велосипедної інфраструктури була прийнята у 2012 році і діяла до 2020 року.

Нова концепція передбачає, наприклад, створення робочої групи з питань розвитку велосипедної інфраструктури при департаменті молоді та спорту.

Заплановано розширити велосипедну інфраструктуру громади завдяки облаштуванню нових велодоріжок, пунктів прокату велосипедів, велосипедних парковок, місць постійного зберігання велосипедів, дитячого велосипедного парку та велоскейтпарку.

Окрім того, у планах – створення електронної карти велосипедної та супутньої інфраструктури.

Депутатка Катерина Шкльода звернула увагу, що була проведена велика робота над концепцією, над нею працювали спільно й узгодили низку змін.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus