USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як українців будуть змушувати платити податки: Кабмін оприлюднив план

5 Березня 2021 14:14
Рішенням Кабінету Міністрів 3 березня затверджено план заходів щодо недопущення ухилення від сплати податків, зборів суб’єктами господарської діяльності та запобігання відмиванню коштів у офшорних зонах.

Про це повідомляють на сайті Міністерства фінансів України, пише OBOZREVATEL.

Перш за все план передбачає оновлення українського переліку офшорних зон із урахуванням правових норм ЄС і даних Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей ОЕСР (Організація економічного співробітництва і розвитку).

Також план передбачає наступні заходи:

- запобігання незаконному виводу коштів за кордон, в тому числі в офшорні зони, незаконного переміщення товарів на підставі підроблених рахунків-фактур (інвойсів);

- подання правоохоронним органам узагальнених матеріалів, сформованих за результатами здійснення моніторингу фінансових операцій, та виявлення таких, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів від податкових злочинів;

- введення автоматичного обміну інформацією з податковими органами інших країн, зокрема відповідно до загального стандарту звітності (CRS).

Передбачається також подальша імплементація плану дій BEPS шляхом прийняття відповідних нормативно-правових актів. Ще один пункт плану сприяє прийняттю заходів податкового контролю щодо зменшення ризиків необґрунтованого формування платниками податку на додану вартість податкового кредиту з урахуванням категорії ризику суб’єктів господарювання – учасників схем ухилення від оподаткування.

Нагадаємо, українці за підсумками 2020 року заплатили 202 мільйони гривень транспортного податку за дорогі автомобілі. Ставка податку становить 25 тисяч гривень, проте надходження від нього до місцевих бюджетів не перевищують кількох десятих відсотка від усіх громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро п'яний Показати IP 5 Березня 2021 20:11
Мої офшори під час котлів не чіпати! Бо створені в стані афекту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus