USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мешканці Дніпропетровщини реалізували на Волині схему ухилення від податків

14 Квітня 2015 16:45
Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо двох підприємців - 41- та 44-річного мешканців Дніпропетровщини, які, змовившись між собою, ухилилися від сплати податків на суму понад 4 мільйони гривень. Про це інформують у прес-службі прокуратури області

Задля прикриття незаконної діяльності одного з господарських товариств, директором якого був старший зі спритників, молодший придбав на Волині сільськогосподарський кооператив.

Опісля підприємці уклали фіктивний договір про поставку молока від цього кооперативу господарському товариству на сході України та виготовили неправдиві документи щодо його виконання.

Насправді ж сільгосппідприємство поставками молока не займалося, та і не мало для цього ресурсів і засобів. Окрім того, з моменту придбання кооперативу новим власником, суб’єкт господарювання використовувався лиш задля діяльності, пов’язаної з ухиленням від сплати податків господарським товариством на Дніпропетровщині у спосіб формування податкового кредиту з ПДВ.

У зв’язку з досягненням податкового компромісу (а підприємці сплатили у держбюджет близько півмільйона гривень), суд ухвалив закрити розпочаті щодо них кримінальні провадження про ухилення від сплати податків.

Власника кооперативу на Волині визнано винним у службовому підробленні та фіктивному підприємництві. Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 13400 гривень з позбавленням на 2 роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах та організаціях сільського господарства.

Директора господарського товариства на Дніпропетровщині визнали винним у службовому підробленні й призначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень. Його також на 2 роки позбавили права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
налог Показати IP 14 Квітня 2015 17:01
податковий компроміс передбачає сплату податку у розмірі лише 5% від виявлених порушень. Тобто мінімізатори не заплатили до бюжету 10 000 000 грн., а їм штраф 13 400 та 3 400 грн. Самий гуманний суд у світі...
123 Показати IP 14 Квітня 2015 19:52
З-бали, чкільки Ви ще цю поргу будете оживляти
Анонім Показати IP 14 Квітня 2015 20:47
Ха- ха...! Гарний випадок - мало чи не варіант навчання. А суд наш самий " справедливий" , вити від такої справедливості хочеться, хто більше заплатив того і рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus