USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Як «Волинь» з підтримкою Спайдермена рятувала матч з «Балканами». Фоторепортаж

16 Вересня 2019 08:15
У минулому турі «Волинь» розписала нульову нічию з одним з конкурентів за вихід до Прем’єр-ліги «Інгульцем» з селища Петрова. Дивлячись на те, що матч проходив на виїзді, цей результат можна було вважати позитивним, хоча й волиняни не обігнали «Інгулець» у турнірній таблиці.

Втім, у дев’ятому турі вони мали шанс закріпитися серед команд, які боряться за «вишку», скоротивши відставання від першого місця до п’яти очок. В суперниках – «Балкани» з селища Зоря, що на Одещині. Команда явно не хапає зірок з неба у Першій лізі, знаходячись знизу турнірної таблиці. В останніх п’яти матчах «Балкани» здобули лише одну перемогу над відвертим аутсайдером «Металургом», двічі грали внічию та два рази програли.

Андрій Тлумак вирішив повернути у напад Міху Горопевшека, а місце у центрі захисту разом з Болденковим зайняв Неплях, це й не дивно, зважаючи на те, що в заявці не було Михалика, який, ймовірно, не встиг залікувати пошкодження. Також на правому фланзі півзахисту грав номінальний центрфорвард Ігор Карпенко.

Команди виходили на поле, а на трибунах «Авангарду» своє місце займали вболівальники та... Спайдермен, в якого в руках був прапор Євросоюзу. Ще нещодавно цей супергерой розважав лучан у центрі міста, а цього разу вирішив завітати на матч «Волині».
«Хрестоносці», як і годиться домашній команді, почали значно активніше, захопивши ігрову та територіальну перевагу. Вже на старті матчу свій п’ятий гол у нинішньому сезоні міг забивати захисник-бомбардир Міха Горопевшек, але якимось дивом кіпер гостей зумів відбити удар словенця після прострілу Дениса Кожанова.
«Балкани» теж вирішили показати, що вони не приїхали відбувати номер – Георгієв пробив здалеку, проте м’яч пролетів над поперечиною воріт Неділька. А далі все пішло зовсім не за планом «Волині»: Болденков сфолив у власному штрафному, і арбітр вказав на одинадцять метрів. До точки підійшов капітан «Балкан» Микола Златов та впевнено розвів м'яч та Неділька по різних кутах на 15 хвилині матчу.
Господарі зрозуміли, що просто їм у матчі з «Балканами» не буде, тож одразу взялися за справу та заграли активніше, але ніяк не могли створити серйозних моментів для того, аби зрівняти рахунок. Бартулович лише на 29 хвилині отримав просто чудовий момент, але якимось дивом не зумів замкнути дальню штангу, не влучивши як слід по м’ячу та не забивши фактично у пусті ворота.
А на 37 хвилині спрацювало всім відоме футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі»: волиняни втратили м’яч у центрі поля, після чого гості організували контратаку, яку вдало завершив Руслан Паламар, замкнувши простріл партнера.
Таким чином, завдання отримати позитивний результат для «Волині» у цьому матчі зовсім ускладнилося, втім волинські вболівальники тримали у пам’яті героїчний камбек у матчі з «Прикарпаттям».

Луцькі футболісти також пам’ятаючи цей камбек, ще у першому таймі хотіли забити, аби полегшити собі завдання у другій половині гри, і це їм вдалося, але гол Ігоря Карпенка арбітр відмінив через офсайд. Тож, на перерву команди ішли зовсім з різним настроєм – очевидно, футболістів «Волині» чекала серйозна розмова в роздягальні.
По перерві Андрій Тлумак не став відтягувати заміни, одразу випустивши замість центрального захисника Непляха вінгера Климця, відтак Карпенко перейшов в напад.

На 54 хвилині «Волинь» повинна була зрівнювати рахунок, але м’яч після удару Горопевшека фактично з лінії воріт виніс захисник гостей, а Болденков не зміг додати у кут воріт Паламарчука.

Лучан не знітила така нереалізація, і вони продовжили атакувати, нагнітаючи поблизу воріт «Балкан» – це й дало результат на 67 хвилині матчу: Кожанов подав кутовий, Міха поборовся, після чого м’яч відскочив до Пономаря, який розстріляв ворота гостей, відквитавши один гол – 1:2. До слова, нападник вийшов на поле п’ятьма хвилинами раніше замість Карпенка.
Після цього «хрестоносці», відчуваючи підтримку вболівальників, усіма силами побігли вперед, але й «Балкани» не забували відповідати моментами.
Щодо кінцівки матчу, то тут можна провести алюзію з голівудськими фільмами зі Спайдерменом, який, як вже зазначалося, перебував на трибунах «Авангарду». У доданий арбітром час гості зробили подвійний фол на Горопевшеку та Кожанову, відтак арбітр вимушений був призначати другий пенальті у матчі, щоправда, цього разу у ворота «Балкан». Поки лікарі надавали допомогу Кожанову, м’яч до своїх рук схватив Бартулович, який впевнено реалізував удар з точки аж на 94 хвилині матчу.
Хорват швидко поніс «кулястого» в центральне коло, але для того, аби перевершити фільми з Людиною-павуком, «Волині» просто не вистачило часу. Таким чином, «хрестоносці» вкотре показали, що вони мають характер, але, напевно, і вболівальники, і тренерський штаб хотіли, аби команда показувала цей характер проти більш складних суперників та не створювала сама собі проблем на рівному місці.
Андрій Тлумак після матчу не буде багатослівним, але скаже, що незважаючи на те, що його команді вдалося відігратися з 0:2, всі засмучені.
Після дев'ятого туру «Волинь» з 13 очками в активі займає восьму сходинку, втім вже в наступному турі лучан очікує важкий виїзд в Харків, де вони зіграють проти «Металіста», який випереджає їх на чотири очки, займаючи четверту сходинку.

Незважаючи на не надто позитивний результат, після матчу ультрас «Волині» підтримали свою команду, зарядивши: «Разом і до кінця»! А до кінця Першої ліги ще дуже далеко, відтак Андрій Тлумак та його підопічні мають шанс все виправити та порадувати волинську торсиду підвищенням у класі, що й декларує керівництво клубу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus