USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Як волиняни, щеплені за кордоном, можуть отримати COVID-сертифікат

10 Грудня 2021 16:26
Напередодні новорічно-різдвяних свят на Волині очікують прибуття чималої кількості волинян, які приїдуть із заробітків до своїх рідних. Якщо вони були щеплені за кордоном, то зможуть отримати сертифікати про вакцинацію.

Про те, як і де таким особам отримати COVID-сертифікат, розповіла під час брифінгу заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська.

Читати ще: На гірськолижні курорти волиняни зможуть потрапили лише з сертифікатами чи негативними тестами

З її слів, Міністерство охорони здоров’я повідомило, що українці, які були щеплені від ковіду за кордоном можуть отримати паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря. Для цього їм треба мати довідку, видану у місці вакцинації. У довідці мають бути вказані назва вакцини, серія і дата щеплення. Переклад цієї довідки може бути в довільній формі.

«З цим документом після приїзду на територію України треба звернутися до свого сімейного лікаря і він, враховуючи цю довідку, внесе медичний запис до електронної системи охорони здоров’я з позначкою, що ці дані внесені на основі даних із вторинного джерела. Сімейний лікар має право роздрукувати такий міжнародний сертифікат», – пояснила Дудковська.

Вона також наголосила, що згенерувати COVID-сертифікат в системі «Дія» на основі такої довідки не можна, оскільки дані внесені з вторинного джерела. Така особа зможе мати паперовий документ про вакцинацію. Тому тим, хто планує приїжджати на Волинь, треба враховувати ці моменти.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus