USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як волиняни зможуть контролювати роботу МВС

26 Жовтня 2016 14:31
Робочу групу, що співпрацюватиме з підрозділами, які підпорядковані Міністру внутрішніх справ, створюють на Волині.

Про це йшлося під час засідання круглого столу щодо поглиблення співпраці силових структур з громадськістю 26 жовтня у Луцьку.

Радник Міністра внутрішніх справ, голова громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко зустрівся з представниками громадських організацій Волині. Він розповів, що зустріч відбувається для обговорення наболілих питань щодо підрозділів, що працюють в структурі МВС. Радник Міністра зауважив, що хотів би, щоб згідно з результатами зустрічі сформувалася робоча група зі співпраці та взаємодії з підрозділами, які координує МВС в області.

До робочої групи запрошують долучатися представників громадськості та журналістів. Вимогою до складу групи буде активна адекватна робота, внесення пропозицій. Оскільки після постанови Кабміну не передбачено роботу громадських рад при обласних управліннях, вирішили створити такі робочі групи для зворотнього зв’язку Міністерства з регіонами.
Володимир Мартиненко зауважив, що робоча група співпрацюватиме з усіма управліннями, а не лише ГУ Нацполіції в області. Так, йдеться про Державну прикордонну службу, ДСНС, Державну міграційну службу, Нацгвардію. Співпрацю планують налагодити дистанційно в електронному вигляді, а охочі долучитися до робочої групи повинні надіслати мотиваційний лист на електронну пошту [email protected]. Кількість членів робочої групи називають необмеженою.

До прикладу, з його слів, минулого тижня організували обговорення держбюджету і від громадськості надійшло понад 1100 пропозицій. Якщо їх узагальнити, все зводиться до недостатності фінансування.

Так, Міністерство просило виділити 60 мільярдів гривень, натомість Мінфін дає лише 41 мільярд. В усіх відомствах, мовляв, ситуація з недофінансуванням однакова.
Зі слів радника Міністра, робоча група зможе впливати на процес розслідувань резонансних справ через громадський контроль.

Своєю чергою, тимчасовий виконувач обов’язків начальника слідчого управління ГУНП в області Анатолій Петрушин повідомив, що до групи увійдуть, окрім представників громадськості, представники усіх органів, що підпорядковані Міністру внутрішніх справ. Він розповів, що важливо аби співпраця з громадськістю не зводилася на реагування на локальні факти і недоліки, а звелася до більш масштабних питань.

Наприклад, на Волині багато сільських та селищних голів звертаються щодо нестач дільничних інспекторів. Нині дільничних налічується в області менше 100 (втричі менше, ніж було раніше). Сільські ради готові платити зарплату дільничному та забезпечити його житлом, аби дільничний працював в одному населеному пункті, а не в 5-10 одночасно. Законодавство наразі не дозволяє цього робити. Таким чином, громадськість може опрацювати це питання та надати відповідні пропозиції Міністерству щодо внесення змін до законодавства.
Говорячи про різницю між роботою цієї групи та попередніх громадських рад, Володимир Мартиненко зауважив, що ефективність роботи громадських рад залежала від готовності управлінь МВС співпрацювати з ними. Цього разу зворотній зв'язок з обласними управліннями буде у будь-якому разі.

Так, громадська рада при Міністерстві працює вже протягом року. Серед питань, які обговорювали її члени, – зміни щодо наказу про облік зброї і боєприпасів. Іншим проблемним питанням називають масовий продаж медичних сертифікатів, отримавши які, люди сідають за кермо чи беруть до рук зброю.

Багато питань виникає щодо грального бізнесу, коли деякі заклади прикриваються назвою державної лотереї, перебуваючи при цьому в санаційному списку РНБО та не маючи ліцензії. Напрацювали багато антикорупційних ініціатив тощо.

Формування робочих груп відбувається в кожній з областей за принципами, які визначають самі активісти (щодо, наприклад, обрання голови групи, секретаря тощо). Анкети та мотиваційні листи просять надсилати вже до кінця тижня. Зустріч членів робочих груп з Міністром запланували наприкінці листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучани Показати IP 26 Жовтня 2016 15:05
Проконтролюйте Шпигу , Рижков і самооборона вже провели атестацію. Злочиність вдвічі. Виженуть шпигу вернуть адекватних і все зміниться.
До Лучанина до Лучани Показати IP 26 Жовтня 2016 15:56
Давно почки не отбивали, і дань не платив, і не падав пару разів случайно об асфальт? А не...певне штрафа получив, і вже не як раніше 50ку на лапку, а постанову оплатити треба..які погані паліцаї...треба старих вернути, і все зміниться...
Песимізм до Лучани Показати IP 26 Жовтня 2016 19:54
Шпига за останні роки став одним із самих багатих людей Волині. Не мільйонер-Мільярдер!!! Він купив всіх в облраді і облдержадм і тому всі закривають очі що поліція не працює а злочинці розпоясалися хуже чим у 90-х. Ганьба таким" правохоронцям"!!!
Так от до Песимізм Показати IP 26 Жовтня 2016 21:39
Так не треба сюди приплітати нових патрульних, вони злочини не розкривають, вони на них реагують...а як деякі закликають повернути старих замість них, нізащо! Можливо ще не професіонали, але з чистим серцем і прагненням щось змінити в цій країні.
БОМж Показати IP 26 Жовтня 2016 15:06
Рижков!- за що ти живеш та сплачуєш комуналку? в робочий час "лазити" по установах
ТТ Показати IP 26 Жовтня 2016 15:11
ВСІ СТАРІ КАДРИ І СМОТРЯЩИЙ ЯК З БОДУНА, - ОТО РЕФОРМИ !!!!
да до ТТ Показати IP 26 Жовтня 2016 20:11
Одні недолюстровані, очі в них не горять від ненависті до злочинців, де їх е-декларації? Оприлюднити у Волинських новинах!
Боб Показати IP 26 Жовтня 2016 20:04
ЯКЩО ГРОМАДА ВОЛИНІ НЕ ПОЧНЕ КОЖЕН ДЕНЬ КОНТРОЛЮВАТИ ЦИХ ГОРЕ-ПОЛІЦЕЙСЬКИХ НА ЧОЛІ З ЇХ ГОЛОВНИМ БЕЗДЄЛЬНІКОМ - БЕЗЛАД НА ВОЛИНІ НАСТАНЕ ОСТАТОЧНО...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus