USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як волинське село святкувало 250-річчя

24 Вересня 2018 18:09
У селі Бузаки Камінь-Каширського району днями відсвяткували 250-річчя. Саме стільки років пройшло від першої писемної згадки про село. З нагоди свята в населеному пункті організували концерт, який відвідала народний депутат України Ірина Констанкевич.

Ще до початку дійства у місцевому будинку культури зібрався повен зал людей: як і жителів села, так і його гостей.

Пісню «Мій волинський краю» виконав жіночий вокальний колектив села Бузаки. Також виступив і чоловічий колектив, порадувавши піснею «Чебреці».


Розповіли на сцені і про історію заснування населеного пункту та становище селян у часи польського правління, Першої світової та Другої світової війни, а також за часів радянської влади.

Свої здібності на сцені продемонструвала студентка Луцького коледжу культури і мистецтв Карина Салюк, виконавши пісні «Село моє» та «Чужина».

Не забули вшанувати односельчан, що загинули під час Другої світової війни. І хоча всі ветерани відійшли у вічність та пам'ять про них живе. Свою вдячність також висловили учасникам бойових дій в Афганістані, а ще на сході України, в зоні АТО. Це, зокрема, Микола Лесик та Степан Хмелик, а також захисники України від російських агресорів - Руслан Найдич, Юрій Чоп, Валентин Мальчук, Дмитро Прокудін, Олександр Чоп, Володимир Деркач, Богдан Пташник та Віктор Мартинюк.


«Ми пишаємося своїми земляками, які прославляють своє село далеко за його межами. Це Віктор Остапук, Лідія Фіщук, Олена Нивчик, Оксана Лагода, Степан Панасюк. І справді, цей список можна продовжувати і продовжувати, бо кожен житель села заслуговує на слова подяки», - продовжив ведучий.

Щирі вітання передали й педагогам школи та людям у білих халатах.

Прибула на концерт народний депутат України Ірина Констанкевич, яка привітала селян зі святом, побажала їм щастя, процвітання, подякувала та порадувала подарунками жителів села, що лишили яскравий слід у житті своєї громади, які вкарбувалися своєю працею, своєю духовною суттю у житті багатьох людей. Зокрема, вітання та подарунок від депутата отримали Лідія Максимець, яка понад 60 років працює завідуючою фельдшерсько-акушерським пунктом, а ще Андрій Лагода, вчитель місцевої школи за багаторічну сумлінну працю в освітянській галузі. Не оминули й матір-героїню п’яти дітей – Євдокію Мальчук. А за сприяння Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" місцева школа отримала величезний плазмовий телевізор та акустичну систему, а бібліотека села Краснилівки – книги.


Виступили на сцені й аматори з районного будинку культури.

Привітали на заході людей та родини, які багато років живуть у парі та багатодітних родин. Подарунки від сільського голови Миколи Панасюка отримала найстаріша жителька села – Домініка Залуська та наймолодший житель населеного пункту – Марк Остапук.


Поблизу місцевого Будинку культури встановили атракціони та різноманітні розваги для дітей. Дітям пропонували пострибати на батутах, спуститися з надувної гірки, а також придбати солодку вату і попкорн. А для дорослих – поласувати стравами зі святкового столу.

Розваги тривали до самого вечора, а діти не покидали їх до закриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus