USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як вибрати квартиру в Луцьку

10 Серпня 2020 20:30
Вирішили купити квартиру в Луцьку, але не знаєте з чого почати? Ми допоможемо розібратися в темі та підкажемо, на що варто звернути увагу.

Купівля житла – це відповідальний крок для будь-кого. Адже зазвичай потрібен не один рік, щоб заощадити кошти для такої покупки, або ж зважитися на іпотеку. Але перш за все треба визначитися, чи хочете придбати «вживану» квартиру, чи все ж краще надати перевагу помешканню у новобудові, пише ІА "Конкурент".

Переваги новобудови

Купуючи квартиру у новобудові, існує можливість створити квартиру «під себе», узгодивши із будівельниками планування. Перепланування квартири на вторинному ринку – це бюрократична тяганина. Іноді його взагалі неможливо здійснити через конструктивні характеристики будинку. Окрім цього, купуючи квартиру на «первинці», можна вибрати поверх, вигляд з вікна тощо. Квартири на «вторинці» позбавлені такої переваги.

На думку експертів, купівля нового житла вигідна з матеріальної точки зору. Адже ціни не стоять на місці та мають тенденцію до зростання. Наприклад, директор ТзОВ «Казкова оселя» Андрій Худоба зазначає, що вартість житла на етапі фундаменту зростає від 10 тисяч гривень за квадрат до 26 тисяч в уже зданому будинку на вторинному ринку.

Також чимало забудовників пропонують привабливі умови розтермінування. Тому можна грамотно розпланувати свої фінансові витрати чи навіть зменшити кінцеву суму кредиту у випадку іпотеки.

Також до переваг новобудови можна віднести наступні фактори:

- Будинки, збудовані за монолітно-каркасною технологією, розраховані на термін експлуатації понад 100 років.

- Новий будинок – це нові інженерні системи (трубопровід, каналізація, електропроводка тощо).

- У новобудовах використовують енергоощадні технології, що дасть можливість мінімізувати комунальні платежі.

- Можливість перепланувати квартиру «під себе».

- Відсутність юридичних ризиків при купівлі, адже укладається прямий договір із забудовником.

Усе це дає можливість стверджувати, що первинний ринок – це вигідна інвестиція. Як вибрати квартиру в новобудові та на які моменти варто першочергово звернути увагу, читайте далі.
Район міста

Вибір району – це питання смаку. Комусь подобається жити за містом. Хтось воліє мати житло в центрі міста. А комусь до вподоби околиці. Звісно, краще заздалегідь вивчити особливості району, в якому надумали купувати квартиру. Щоб потім серед ночі вас не турбували гуркіт залізничних ешелонів чи нетверезе пісенне горлання.

Важливо також звернути увагу на екологічність району. Завод під боком чи сморід з полів фільтрації – сумнівне задоволення для вашого здоров’я.

Наприклад, ЖК «Оселя парк» розташований на березі Сапалаївки поруч із парком 900-річчя Луцька. Це «тихий» район міста з одноповерховою забудовою. Водночас «Оселя парк» знаходиться на вулиці Чорновола, якою швидко можна потрапити до головних транспортних артерій Луцька: проспект Соборності та вулицю Карпенка-Карого.
Надійність забудовника

Якими б красивими не були картинки майбутнього будинку, завжди потрібно ретельно перевірити компанію-забудовника. Чи є згадки про компанію в судовому реєстрі? Про що вони? Чи є всі необхідні ліцензії та дозволи на будівництво? Чи є негативні відгуки про компанію в медіа?

Звісно, краще обирати серед компаній, які вже мають приклади успішного завершення проєктів.

Наприклад, ЖК «Оселя парк» будує компанія «Казкова Оселя». Вона вже встигла здати у Луцьку ЖК «Казкова оселя» та ЖК «Світлий хутір», квартири в яких по праву визнані комфортними та якісними.
Інфраструктура

Важливим чинником вибору квартири може стати інфрастурктура. Чи є поблизу магазин, школа, дитячий садочок? Чи є де припаркувати автомобіль чи потрібно гратися в «тетріс», намагаючися втиснути свою машину в шпаринку в дворі? Чи облаштовані дитячий та спортивний майданчики поруч? Зрозуміло, що чим більше благ цивілізації буде поруч, тим краще. Втім, логіка ціни на такі квадратні метри буде відповідна – чим краща інфраструктура і вищий комфорт, тим вища вартість житла.

Наприклад, ЖК «Оселя парк» розташований поруч із новозбудованою школою № 27, де є також і сучасний дитсадок. На першому поверсі розташовутимуться магазини, аптеки, перукарні. Подвір’я не заставлятимуть автомобілями, адже для них буде підземний паркінг. Основна родзинка – відпочинкова зона на березі Сапалаївки з пішохідними містками, лавочками, мангалами та зоною для барбекю. Також будуть спортивні та ігрові майданчики на території.
Технології будівництва та енергоефективність

Важливо переконатися, що забудовник використовує сучасні технології будівництва та не економить на якості матеріалів, з яких будує. Найпоширенішими сьогодні варіантами є монолітно-каркасні, цегляні та панельні будинки. Вони відрізняються швидкістю і ціною будівництва, а також енергоефективністю, звукоізоляцією та іншими параметрами готової будівлі. Зрозуміло, що термін експлуатації панельних будинків набагато менший, ніж цегляних чи монолітно-каркасних. Адже будинки, збудовані за монолітно-каркасною технологією, розраховані на термін експлуатації понад 100 років.

До прикладу, ЖК «Оселя парк» будують саме монолітно-каркасним методом. Будинок буде утеплений мінеральною ватою з вентильованим фасадом. У квартирах житлового комплексу будуть встановлені металопластикові вікна з шестикамерним профілем та двокамерним cклопакетом. Кожне помешкання буде оснащене індивідуальним опаленням. Житловий комплекс також матиме власну трансформаторну електропідстанцію з двома незалежними лініями живлення.
Детальніше про ЖК «Оселя парк» можна почитати тут: https://oselyapark.com/.

Телефонуйте:

+38 099 309 1515

+38 097 309 1515

+38 093 309 1515

Матеріал опубліковано на правах реклами
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ABC Показати IP 10 Серпня 2020 23:08
"Вона вже встигла здати у Луцьку ЖК «Казкова оселя» та ЖК «Світлий хутір», квартири в яких по праву визнані комфортними та якісними." Можна посилання на на офіційні висновки організації, яка провела дослідження якості та комфорту квартир у цих ЖК?
Лучанин до ABC Показати IP 11 Серпня 2020 16:46
Не можна. Не дратуйте запитаннями. Вірте на слово.
Vasyl Показати IP 12 Серпня 2020 10:44
Я планую купивати квартиру в Луцьку на вторинному ринку, хочу звернутися до одної з рієлторських компаній чи агенства нерухомості, але ще не вирівшив яку обрати. Можливо в когось є досвід/інформація в цьому питанні?
Rodjer до Vasyl Показати IP 12 Серпня 2020 14:22
Ні, ні, ні, тілько в Казковій оселі! Ви що не зрозуміли ?
Лучанка до Vasyl Показати IP 12 Серпня 2020 16:53
Я, як власник, продаю 1-кімнатну квартиру по пр.Соборності. Якщо цікавить, дайте свій телефон.
Vasyl до Лучанка Показати IP 12 Серпня 2020 23:45
Цікавить якраз по пр. Соборності, на 55, Ветеранів але двокімнатна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus