USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Як виглядатимуть плацкартні вагони в Україні після ремонту. Фото

15 Вересня 2019 19:17
Укразалізниця показала відремонтований плацкартний вагон. Ремонт одного вартує 10,5 млн гривень, що в два рази дешевше, ніж новий. Всього в компанії є близько 200 плацкартних вагонів, які потрібно відремонтувати, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«Після ремонту вагон повністю змінюється і виглядає як новий. Зокрема, змінюється інтер’єр салону вагона, встановлюються нові сучасні вікна, полички, обладнання. В купе для зручності пасажира – додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полиці обладнані захисним бортиком. Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціонування повітря. У службовому купе провідника є пульт управління системами вагона, енергосистема вагону обладнана перетворювачем напруги», – йдеться в повідомленні.

Ремонт дозволяє продовжити термін використання вагону на 14 років. Його вартість – 10,5 млн гривень – в 2 рази дешевше, ніж купівля нового вагона. З відремонтованих вагонів вже сформували один поїзд до Маріуполя, в жовтні планують запустити ще один.

В цьому і в минулому році «Укрзалізниця» провела капітально-відновлювальний ремонт 134 вагонів, повідомили в компанії. Всього перевізник експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Їх середній вік становить 32 роки при нормативному 28 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пасажир Показати IP 15 Вересня 2019 23:52
А чогось нормального ми вже не заслуговуємо? В усьому світі застосовуються сучасні техногоії, надаються різні форми для зручності, а тут табло повісили та поручня зварили на верхню полку. Якщо в нас прориви будуть іти такими темпами, то при "реставрації" купейного вагона його взагалі вже не буде до чого чіпляти. Візьміть но порівняйте його з аналогічними вагонами інших країн. Відремонтували 3 вагона, а галасу ніби регулярні рейси на місяць запустили.
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2019 07:59
Як був "совок",так і залишився і нічого вже не вдієш-карма...
лучанин Показати IP 16 Вересня 2019 08:12
таке відчуття, що тільки змінили обшивку з червоного на синій і кружки замінили все! Та це жах!
Пасажир Показати IP 16 Вересня 2019 08:38
Хай би хоч так для початку зробили. бо для наших людей що не зроблять - все не так. А коли стосується підтрмання порядку - то ніхто на це не зважає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus