USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Як Європа прощалася з Гельмутом Колем

2 Липня 2017 16:58
У Страсбурзі під час європейської церемонії прощання політичні лідери з різних країн світу віддали шану "канцлеру німецької єдності". Потім труну з тілом Гельмута Коля доправили до Німеччини.

Як пише DW, у Німеччині не було окремої державної церемонії, як це зазвичай буває, коли з життя йде високопосадовець, оскільки такою була остання воля екс-канцлера Німеччини, щоправда вперше в історії ЄС відбудеться європейський державний акт прощання з політиком.

Справа в тому, що Європейський державний акт – це офіційна церемонія найвищого рівня, яку організовують, як правило, лише у разі смерті колишніх голів держав або урядів, однак ЄС ніколи раніше не влаштовував подібних траурних церемоній.

Розпочалася церемонія прощання з Колем 1 липня о 12:00 за київськими часом у Страсбурзі в залі Європарламенту та тривала близько 2 годин. Зауважимо, що труну з тілом покійного прикрили прапором ЄС.

На церемонії прощання виступали з промовами чинний канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова Європарламенту Антоніо Таяні, голова Європейської Ради Дональд Туск, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Франції Еммануель Макрон та екс-президент США Білл Клінтон.

Також до Страсбурга завітав і український президент Петро Порошенко.

Після жалобної церемонії у Страсбурзі труну гелікоптером доставили до Німеччини, де у супроводі флотилії Рейном перевезуть у собор міста Шпаєр.

Вдень 2 липня планувалася панахида, а увечері – на площі перед собором – прощання з військовими почестями.

Додамо, що вранці 27 червня з Колем прощались депутати Бундестагу. Скромна панахида відбулась у берлінському соборі Святої Ядвіги.



Прощання з Гельмутом Колем у Страсбурзі
Прапори ЄС і Німеччини перед входом до Європарламенту
Турецький міністр зі справ ЄС Омер Челик
Колишній президент Німеччини Йоахім Гаук
Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Колишній президент США Білл Клінтон
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі та прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Вдова екс-канцлера Майке Коль-Ріхтер
Прем'єр Британії Тереза Мей
Ангела Меркель прощається з Колем
Білл Клінтон, Ангела Меркель, Еммануель Макрон
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus