USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як живуть мешканці Луцького геріатричного пансіонату на карантині

9 Квітня 2020 13:56
На карантині нині – і Луцький геріатричний пансіонат. Оскільки тут живуть люди старшого віку, про їхню безпеку посилено дбають.

Як змінилося життя його мешканців і працівників цього закладу – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Молоді душею – саме так можна сказати про підопічних Луцького геріатричного пансіонату: вони активно святкували Новий рік і Масницю. Однак карантин вніс у життя мешканців пансіонату свої корективи. Нині в закладі проживає 149 людей і всі дотримуються умов посиленого карантину – щоби вберегтися від зараження коронавірусом.

«У нас забороняється вихід мешканців за територію. Вхід на територію сторонніх осіб – також, відвідування, – розповідає директорка пансіонату Алла Гнатюк. – Проводиться постійна дезінфекція твердих поверхонь всередині – перила, ручки тумбочки – все, що є. Проводиться також миття підлоги частіше. Ганчірки, змочені в холодній воді, в хлорці, в нас лежать при кожному вході».

Дезінфікувальними розчинами обробляють і транспортні засоби, які приїздять, аби привезти в заклад продукти, і передачі, які приносять підопічним пансіонату рідні та лишають на пропускному пункті.

Алла Гнатюк каже: працівники закладу засобами індивідуального захисту забезпечені. Мешканцям пансіонату додаткові маски шиють волонтери – щоби люди могли погуляти на подвір’ї, але лише по двоє і лише близько години.

«Погода, сонечко. Вони ходять на вулицю, але без масок не дозволяємо, – додає Алла Гнатюк. – На сьогоднішній день у нас, дякувати Богу, немає хворих, нікого з температурою – ні працівників, ні мешканців. Наші працівники пішли в самоізоляцію, обсервацію – тобто вони живуть з нашими мешканцями разом, їх обслуговують в такий період».

Мешканці пансіонату входять до зони ризику, адже серед них – люди похилого віку, люди з інвалідністю та хронічними захворюваннями. Тож у щоденне харчування додали більше корисних продуктів з вітамінами, а також профілактичні препарати.

Серед підопічних геріатричного пансіонату проводять і активну роз’яснювальну роботу – як часто слід мити руки, коли вдягати маски. А також наголошують, що на період карантину треба обмежити коло спілкування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus