USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Яка доля програми житла для луцьких АТОшників «50 на 50»

6 Квітня 2017 17:17
Ще торік у Луцьку презентували проект Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні АТО, а також членів сімей загиблих. Втім, досі немає можливості використовувати гроші.

Про це йшлося під час передачі «Відкрите місто» в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь» за участю виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука 5-го квітня.

Під час прямого ефіру до гостя студії телефоном звернувся керівник спілки ветеранів АТО Луцька Микола Окуневич. Чоловік висловив стурбування тим, що на паперах програма є, але насправді вона недієва.

Із цього приводу Ігор Поліщук відповів, що прогарма має почати діяти вже в 2017-му році.

«Щодо співфінансування житла «50 на 50», то я підтримую таку хорошу ініціативу. Зауважу, що в інших містах вона вже діє. Відповідно, на це передбачено в бюджеті Луцька 8 мільйонів гривень. Мною буде зроблено все, щоб вона максимально швидко запрацювала, щоб створили необхідну комісію, й гроші якнайшвидше використали учасники АТО на придбання квартир», - запевнив Поліщук.

Нагадаємо, програма розрахована на 2017-2019 роки. Відповідно, у 2017 році має відбутися розподіл 20 квартир для учасників АТО. Так, учасникам АТО пропонують придбати житло на умовах співфінансування. Зокрема, 50% мають сплатити власники майбутнього помешкання, 50% - міський бюджет. На 2017 рік передбачено з бюджету міста 8 мільйонів гривень на ці потреби. Площа житла, яке може бути придбане за цією програмою – не більше 50 метрів квадратних. Якщо, приміром, учасники АТО хочуть придбати помешкання більшою площею, то із загальної площі житла лише 50 метрів квадратних він зможе придбати за програмою. Решту «квадратів» має оплатити сам. Ще одна умова участі у Програмі – відмова від пільгової черги на житло.

За станом на вересень 2016 у Луцьку на квартирному обліку перебувало 193 сім’ї учасників бойових дій, які беруть або брали участь в АТО, 16 службовців-ветеранів АТО, які мають статус інваліда війни та 8 членів сімей загиблих бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кобилинський Показати IP 6 Квітня 2017 20:57
Квартиру я отримав а доля мені не цікава

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus