USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екологи ОДА назвали основну причину смороду в Луцьку

3 Липня 2019 11:41
Найбільш ймовірне джерело виникнення смороду у місті назвав керівник управління екології Волинської ОДА.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 3 липня.

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитро Новохатський, перші повідомлення про неприємний запах у місті стали з’являтися три роки тому. Зверталися жителі різних мікрорайонів міста – Вересневого, ЛПЗ, Центру, 33 та 40 кварталів.
ЧИТАТИ ЩЕ: СМОРІД В ЛУЦЬКУ: ЗБИРАЮТЬ ПІДПИСИ ДЛЯ ПОЗАПЛАНОВОЇ ПЕРЕВІРКИ ЗАВОДУ «БІО ПЕК»

Сморід з’являється пізно ввечері або вранці та триває півгодини-годину.

За результатами проведених перевірок, звернень громадян з’ясували, що найбільш ймовірна причина виникнення смороду – поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «БІО ПЕК». Також є проблеми у сфері поводження з твердими та рідкими побутовими відходами, відходами тваринного походження, несанкціонованими врізаннями в каналізаційну мережу. Також однією з проблем можуть бути введені в експлуатацію у 1980-их роках очисні споруди «Луцькводоканалу».

У 2020 році планують здійснити ремонт каналізаційно-насосних станцій, які працюють на території міста, за кошти Світового банку.

Щодо фільтраційних полів, їхня площа становить 99 гектарів, 67 гектарів – корисна фільтруюча площа, потужність – 20 тисяч метрів кубічних на добу. Ще у 2017 році на поля фільтрації зливали каналізаційні стоки мікрорайону Вересневе та села Гірка Полонка. Нині нечистоти з цих населених пунктів на поля не надходять. Найбільшим підприємством, яке здійснює там господарську діяльність, є ТзОВ «БІО ПЕК».

Чиновник запропонував створити на рівні області робочу групу, члени якої здійснювали б виїзди з перевірками на підприємства, які підозрюють в поширенні смороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 3 Липня 2019 11:49
А,як смерділо,так і буде смердіти!
думка Показати IP 3 Липня 2019 12:02
Що ті комісії? Да виїздити вечором треба і дивитись, а не казати, що робочий час зкінчився! З таким підходом лад не наведуть!
Анонім Показати IP 3 Липня 2019 12:14
Ліквідувати управління екології Волинської ОДА у зв"зку із непотрібністю. Статистів і без них вистачає.
Анонім Показати IP 3 Липня 2019 12:35
Скільки того Луцька,невже не знають,чи не хочуть знати що то смердить?Не говорю вже про ліквідацію смороду..
Анонім Показати IP 3 Липня 2019 13:12
Ті еколохи нічого не роблять ! Вже скільки років смердить.?! Навіть зимою.
Ніла Показати IP 3 Липня 2019 15:21
Просто сьогодні для чиновників в голові тільки гроші, роботою і своїми обов'язками займатись не хочуть, відповідальності нуль, отак і живем.
Василь Показати IP 4 Липня 2019 08:47
В районі ДПЗ сморід починається з настанням вихідних. Хто ж перевірить? У екологів теж вихідний. З "нетерпінням" чекаю наступних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus