USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Які країни проголосували за повернення Росії в ПАРЄ

25 Червня 2019 09:16
За резолюцію про зміну санкційного режиму та повернення РФ до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу проголосували 118 депутатів, 62 – проголосували проти, 10 – утримались.

Як свідчать результати голосування, оприлюднені на сайті асамблеї, резолюцію у повному складі підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії і Туреччини.

Частково рішення про повернення російської делегації підтримали Швейцарія, Німеччина, Молдова, Чехія, Вірменія і Нідерланди.

Україна і Грузія проголосували проти у повному складі, також проти рішення проголосували більшість делегатів від Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії і Швеції.

Коментуючи результати голосування, перший віце-спікер ВР та член української делегації Ірина Геращенко розкритикувала позицію Нідерландів.

«А знаєте, хто найбільше мене вразив сьогодні? Голландські депутати. Днями міжнародна слідча група оприлюднила результати трагедії МН 17. Встановила причетність росіян до вбивства 280 людей. Сьогодні голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ. Впевнена чомусь, що вони ніколи не зустрічалися з родинами жертв, не були на похоронах останків», – написала вона у Facebook.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.

Попри нічне голосування, яке є безпрецедентним для асамблеї, явка депутатів була навіть вища за звичайну. За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися. Рішення, ухвалене у Страсбурзі, принципово змінює санкційний механізм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (крымчанин) Показати IP 25 Червня 2019 09:37
Что это меняет? Пустая болтовня.
Анонім Показати IP 25 Червня 2019 10:19
Плакала Берёза жёлтыми листами, Плакала Иринка злобными слезами.
999 Показати IP 25 Червня 2019 10:28
Росія була могутня та нескорена держава, є зараз сильною, а тому більшість держав у світі з нею рахуються та будуть рахуватися на віки вічні.
лише бізнес Показати IP 25 Червня 2019 10:33
"В 2017 году Россия, которая является крупнейшим вкладчиком ПАСЕ, заморозила уплату членского взноса." Нічого особистого, лише бізнес! А що ви думали, що так там Україна потрібна, це лише гарні слова про стурбованість та демократію із їх вуст...нічого дивного, їхній гаманець ближчий, ніж якась там Україна. Треба правді в очі дивитися. Якщо пані Ірина цього не знає, то грош ціна таким представникам від народу.
Павлик Морозов Показати IP 25 Червня 2019 10:50
Згідний з коментарями повністю. Просто як "отче наш", Іринка як завжди відробляє на 100% свою зарплату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus