USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Які області першими отримають вакцини від коронавірусу

20 Лютого 2021 17:01
Україна готова до прибуття вакцин. Міністерство охорони здоров’я та регіональні координатори вже провели нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що також провели «окремий селектор з обласними складами щодо особливостей обліку та відпуску імунобіологічних препаратів», пише 24 канал.

«Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно», – зауважив Ляшко.

Які регіони отримають вакцину у перший день:

– Житомирська область;

– Київська область та місто Київ;

– Чернігівська область;

– Черкаська область;

– Полтавська область;

– Вінницька область.

Читати ще: Першими будуть медики. Чи готова Волинь до вакцинації?

За словами Ляшка, усі інші області України отримають вакцину вже наступного дня після її прибуття в Україну.

«Мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров’я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у даній лікарні», – наголосив головний санітарний лікар.

Ляшко зауважив, що вже 21 лютого відвідає Чернігівську область. Там він хоче переконатися «у готовності складу, мобільної бригади та лікарні, працівників якої будуть вакцинувати першими».

«Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде укладати договори із чітко визначеними медзакладами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від COVID-19, та сплачуватиме їм за надані послуги», – додав Ляшко.

Головний санітарний лікар також нагадав, що «у перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тисяч гривень на одну мобільну команду медиків».

За словами Ляшка, надалі медзакладам доплачуватимуть за фактичну кількість провакцинованих осіб. За першу дозу введеної вакцини платитимуть – 25 гривень, за другу – 60 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 20 Лютого 2021 17:25
цікаво, а казали, що вакцинувати будуть по групах ризику, а не за територіальною ознакою
анти COVID Показати IP 20 Лютого 2021 17:34
Волинь пригранична, має отримати теж одна з перших, якщо по нормальному. Все, можна заспокоюватись і забувати про те як на весь світ нагнітали цілий рік - стільки то захворіли, стільки то померлих. Через півроку будемо без масок.
ВІРУС Показати IP 20 Лютого 2021 19:00
ЧЕРЕЗ ПІВРОКУ МОЖЛИВО ЗОБОВЯЖУТЬ НОСИТИПО ДВІ МАСКИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus