USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Якщо не знизити ПДВ, то влітку українська продукція буде значно дорожчою, – Ігор Палиця

8 Лютого 2022 09:56
По всьому світу через рекордні тарифи на газ стрімко дорожчають продукти, бо виробники вимушені закладати в ціну вартість енергоносіїв. Щоб урятувати своїх громадян і підтримати вітчизняних виробників, держави Європейського Союзу домовилися про зниження до 0% податку на додану вартість на м’ясо, рибу, молоко, овочі, фрукти, хліб, олію та інші основні продукти харчування з 1 липня цього року.

Якщо в Україні діятиме нинішня ставка ПДВ на рівні 20%, то вже влітку українська продукція коштуватиме значно дорожче, ніж європейська. Наші виробники просто не витримають конкуренції, більшість збанкрутує, багато людей залишаться без роботи. Українська влада вже сьогодні повинна думати, як зупинити зростання цін і підтримати наших виробників, йдеться на сторінці лідера партії «ЗА Майбутнє», народного депутата Ігоря Палиці у Фейсбуці.

«Разом із колегами з депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» ми зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 7023, який передбачає запровадження до 1 січня 2023 року знижених ставок податку на додану вартість:

– 0% ПДВ на продукти харчування, вироблені в Україні;

– 7% ПДВ на комунальні послуги (постачання та розподіл природного газу, електроенергії, тепла, гарячої води, а також централізоване водопостачання та водовідведення).

Ми вимагаємо винесення цього законопроєкту на розгляд Верховної Ради на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 15 лютого. Закликаємо всі фракції парламенту підтримати нашу ініціативу. Україна повинна терміново запровадити знижені ставки ПДВ! Бо потім жодні акції «Купуй українське» не допоможуть, якщо наші продукти будуть удвічі дорожчі, ніж європейські», – йдеться у дописі.

Як ми писали, у Польщі президент Анджей Дуда підписав закон про тимчасове зниження ПДВ на харчові продукти, газ, паливо та міндобрива. Закон діятиме від 1 лютого до 31 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus