USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Якщо РФ застосує ядерну зброю проти України, постраждає весь Чорноморський регіон, – розвідка

23 Вересня 2022 09:35
Російський диктатор Володимир Путін знову пригрозив ядерним ударом. Застосування ядерної зброї загрожує не тільки України, але й усьому Чорноморському регіону.

Про загрози ядерного удару з боку Росії розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький. За його словами, РФ може застосувати ядерну зброю через контрнаступ ЗСУ, інформує Головне управління розвідки МО України.

«Можливо, Росія застосує ядерну зброю проти України. Вони намагатимуться зупинити нашу наступальну діяльність і знищити нашу державу. Це загроза для інших країн», – сказав Скібіцький.

Представник ГУР МО наголосив, що удар тактичною ядерною зброєю вплине не тільки на Україну.

«Вибух тактичної ядерної зброї матиме вплив не лише на Україну, а й на Чорноморський регіон. Ми пам’ятаємо історію Чорнобиля. Можливо, ми матимемо ще одну катастрофу на нашій території, у Східній Європі», – сказав він.

Також Вадим Скібіцький додав, що наслідки застосування ядерної зброї можуть вплинути на Польщу, Туреччину та Болгарію.

Раніше президент РФ Володимир Путін пригрозив світу ядерною зброєю. Диктатор наголосив, що Росія використає усі наявні засоби для «свого захисту». Відповідна заява прозвучала 21 вересня, коли Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії.

Читати ще: Путін хоче анексувати окуповані території, щоб звинуватити ЗСУ в «нападі на Росію», – ISW

Президент України Володимир Зеленський натомість заявив, що погрози ядерною зброєю від Путіна не є чимось новим. Водночас Зеленський застеріг, що не можна відкидати ризики.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що Росія може використати ядерну зброю під надуманими політичними мотивами. Він вважає, що можливе рішення РФ щодо застосування ядерної зброї – це проблема глобального суспільства.

На погрози Путіна відреагували й у Ватикані. Зокрема, Папа Франциск під час ранкового виступу сказав, що «ця трагічна війна підводить нас до точки, коли деякі люди думають про ядерну зброю, це божевілля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus