USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оголошення «перемир'я» на Різдво вдарило по самому Путіну, – ISW

7 Січня 2023 09:04
Президента країни-терориста РФ Володимира Путіна піддали критиці за оголошення так званого різдвяного «перемир’я».

Як відзначає Інститут вивчення війни, «перемир’я» було погано сприйнято російським військовим керівництвом.

Зокрема військовий злочинець Ігор Гіркін назвав путінське «припинення вогню» «сміливим і рішучим кроком до поразки та капітуляції» військ РФ. До прихованої критики приєднався навіть ватажок терористів «ДНР» Денис Пушилін.

Інші відомі військові блогери, як йдеться у звіті ISW, використали слова диктатора про «перемир’я», щоб вкотре розкритикувати Кремль за ведення війни.

Читати ще: Усі перемир'я Путіна: як Росія оголошувала тишу і користувалась нею

«Оголошення про припинення вогню, найімовірніше, буде як і раніше викликати невралгію у тих голосів в інформаційному просторі, які історично підтримували взаємодоповнювальні відносини з Путіним», – вважають західні експерти.

Разом з тим, інші пропагандисти – включно з Дмитром Медведєвим – продовжили поширювати наратив про те, що Путін є захисником релігійних цінностей і моралі.

При цьому російська влада та військове керівництво продовжують стикатися з негативною реакцією через свою відповідь на український удар 31 грудня по російській базі в Макіївці.

Раніше російські пропагандистські медіа повідомили, що президент РФ Путін нібито доручив ввести з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня «режим припинення вогню» по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що для Росії «тимчасове перемир’я» можливе після виходу з тимчасово окупованих територій, адже Україна не атакує чужі землі й не вбиває цивільних, а знищує виключно загарбників.

Натомість офіційний Вашингтон заявив, що заява президента Путіна про нібито оголошення режиму припинення вогню в Україні з нагоди Різдва є цинічною та спрямована на те, щоби зібратися з силами для нових атак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus