USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якщо є можливість, відновлюйте роботу бізнесу, – мер Луцька звернувся до підприємців

12 Березня 2022 19:47
У своєму зверненні 10 березня Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що станом на 18.00 у громаді за сьогодні не відбулося жодних позаштатних ситуацій, а також висловив сподівання, що кінець дня і ніч також будуть спокійними.

Звернувся мер і до підприємців та розповів про спілкування з іноземними ЗМІ, які слідкують за ситуацією в Україні, зокрема в Луцьку.

«Звертаюся до підприємців. Прошу, хто має можливість в нинішніх умовах відновити свій бізнес, зробити це. Внаслідок того, що люди не працюють в силу різних умов, може статися економічна криза, яка може нанести серйозний удар по обороноздатності нашої країни. Адже ті кошти, які йдуть від бізнесу, надходять, зокрема, і ЗСУ.

Якщо є змога, відновлюйте свій бізнес. Якщо вам потрібна якась порада, консультація чи допомога у відновленні бізнесу, пишіть мені в особисті повідомлення. Наш департамент економіки та інші структурні підрозділи допомагатимуть вам», – зазначив Ігор Поліщук.
Він також нагадав, що є можливість пройти навчання, як діяти в умовах воєнного стану. Щодня о 13.00 відбувається тренування на вулиці Будівельників, 11 в закладі «Спорт для всіх». Також навчання організовують побудинково - через ЖЕКи та ОСББ.

Міський голова вкотре нагадав про роботу Центру допомоги в драмтеатрі, де збирають речі, продукти харчування, медикаменти для військових ЗСУ, територіальної оборони, для міст, які під обстрілами, та біженців. У Центр допомоги біженцям в Палаці урочистих подій на базі соціальних служб також можна принести одяг, дитяче харчування, продукти харчування, дитячі ліжечка.

Не забувають у місті і про військовослужбовців: «Комунальний заклад «Комбінат шкільного харчування» забезпечує велику кількість військовослужбовців тероборони, здійснює харчування тих, хто на блокпостах. Сподіваємося, що наші військові не шукають, аби десь поїсти. Допомагаємо, чим можемо».

Ігор Поліщук пригадав і вчорашню трагедію – загибель чотирьох військових під час обстрілу аеродрому. За коментарями з цього приводу до нього зверталися навіть світові ЗМІ.

«Протягом останніх двох днів на запрошення багатьох світових та європейських видань та каналів, як-от New York Times, Fox News, розповідав про ту трагедію, яка сталася вчора у нашому місті – про обстріл нашого військового аеродрому. Незрозуміло, з яких причин це сталося, адже військовий аеродром був виведений з ладу ще після першого обстрілу. На превеликий жаль, внаслідок другого обстрілу загинуло четверо людей.

Світ та Європа мають знати та пам’ятати про це, аби і США, і ЄС розуміли, що ситуація дуже складна. Якщо раніше вони думали, що це вдасться локалізувати на сході, то, на жаль, ми бачимо, що обстріляли військовий аеродром у нас, в Івано-Франківську. Допомога має бути ще масштабнішою і дієвішою.

Читати ще: У Луцьку прощалися із військовими, які загинули під час обстрілу аеродрому

Сьогодні відбулося відспівування військовослужбовців, які вчора загинули під час обстрілу військового аеродрому. Це двоє молодих лучан. Нехай спочивають з миром, вічна пам’ять і слава Героям», – сказав міський голова.

Нагадаємо, учора вранці російський агресор завдав чергового ракетного удару по військовому аеродрому у Луцьку. По летовищу випустили чотири крилаті ракети. Внаслідок повітряної атаки загинуло четверо військовослужбовців Збройних сил України і ще шестеро отримали травми різного ступеня важкості. Двоє із чотирьох загиблих Героїв – лучани Вадим Гринюк та Іван Кошіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Денис Показати IP 13 Березня 2022 12:31
Дайте газу))) на роботу доїхати треба спочатку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus