USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Яскрава зірка Старого міста: у Луцьку пам’ятка архітектури отримала надсучасну підсвітку. Фото

5 Листопада 2020 21:39
Сьогодні, 5 листопада, фасад та боки лютеранської кірхи прикрасило нове триярусне освітлення, яке складається з економних лед-ламп.

Вечірньої пори Старе місто має геть інакший вигляд, ніж удень. Добре знані кожному пам’ятки архітектури темної пори доби дещо втрачають привабливість, адже перетворюються лише на силуети на тлі неба.

Яскравим прикладом цього є лютеранська кірха. Відсьогодні ж споруда нагадує справжній середньовічний замок. Усе це завдяки сучасній архітектурній підсвітці, яка запрацювала з вечора четверга.
Серед людей, які зібралися, аби першими помилуватися новим виглядом споруди, був Сергій Ющук. Як з’ясувалося він тут не лише заради дозвілля, адже був одним із майстрів, які встановлювали світильники. Тож на власні очі захотів переконатися, що все працює бездоганно.
Так споруда виглядала раніше
Так споруда виглядала раніше
Монтажні роботи, розповідає Сергій, проводили учотирьох протягом двох тижнів. Загалом усе відбувалося в штатному режимі, однак труднощів додавали слизькі металеві поверхні кірхи та її висота. В основі світлової схеми – майже 170 світлодіодних світильників вітчизняного виробництва. Сергій підкреслює, що вони не лише надійні – забезпечать як мінімум кілька років безперебійної роботи, але й захищені від несприятливих умов та економні.
Світильники організовано у триярусну схему (фасад та боки будівлі мають незалежні реле): їх можна вибірково вмикати та налаштовувати кольоропередавання, формуючи таким чином нові варіанти освітлення. Світло вмикається автоматично – за це відповідають астрономічне реле, яке, згідно з нашими координатами, відслідковує схід та захід сонця, та реле-таймер. Тож фасад буде освітлюватися відповідно до положення небесного світила (орієнтовно з 18 до 6 ранку), а боки – з 18 до 1 години ночі.
Серед присутніх був і радник міського голови Ігор Поліщук. Він не приховує свого захоплення від побаченого, адже подія вийшла справді яскравою в усіх сенсах цього слова. «Ми почали зі Старого міста, адже тут сконцентровано унікальні пам’ятки, які, на великий жаль, звечора стають зовсім непривабливими. Бачимо, наскільки змінює будівлю професійна якісна підсвітка – вона має просто чудовий вигляд! До того ж, старовинний шарм нікуди не зникає, а навпаки – підкреслюється. Найближчим об’єктом, який будемо підсвічувати у такий самий спосіб, стане Собор Св. Петра і Павла – пам’ятка національного значення. А далі потрібно попрацювати над підсвіткою перлини нашого міста – Замку Любарта. Та й про інші родзинки Луцька не будемо забувати. Розумію, що, можливо, не усім подобається, як наше місто відходить від минулого і модернізується, однак найкраща відповідь критиканам – це наші справи. А свідчення, що їх реалізовують на користь лучан, – перед вами. І воно зачаровує своїм виглядом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Іван Показати IP 5 Листопада 2020 22:05
Надсучасно!
Лучанин до Іван Показати IP 6 Листопада 2020 00:14
Прямо нанотехнології, ціна питання 10 метрів LED стрічки
Сергій Показати IP 5 Листопада 2020 23:58
Нереально круто.
луцький Показати IP 6 Листопада 2020 09:55
класно! гарно попрацювали проектанти і монтажники....адже це не проста робота...
Лучанин до луцький Показати IP 6 Листопада 2020 11:39
Непроста і важлива робота - це зробити, щоб місто не смерділо, вода добре очищувалась, не було потопів на вулицях, коли йде дощ, заміна водопроводів і теплотрас, розширення мосту на Шевченка...
Місцевий Показати IP 6 Листопада 2020 10:38
Дуже гарна архітектурна підсвітка! Наше місто комфортне і затишне! Дякуємо за реалізацію таких проектів)))
Місто Показати IP 6 Листопада 2020 17:16
Коментарі, типу "надсучасно", "нереально круто" звучать чи то як сарказм, чи то як тролінг чи то так невдало хвалять...
Наталка Показати IP 8 Листопада 2020 12:13
Дай Бог здоров'я людям, які бажають, мають можливість і роблять Луцьк кращим.
Дідо Показати IP 9 Листопада 2020 13:28
Реклама. Ну ви зрозуміли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus