USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Крутий майданчик для співпраці студентів, ГО та влади: першій інклюзивній кав’ярні в Луцьку – два роки

9 Січня 2022 07:58
Рівно два роки тому, 9 січня 2020 року, в Луцьку відкрилося перше інклюзивне кафе, де готують каву та приносять замовлення двоє хлопців із синдромом Дауна – Андрій Мельник та Валентин Новосад.

Незважаючи на карантин, який запровадили в Україні через два місяці після відкриття закладу, його вдалося зберегти. І сьогодні це крутий майданчик для співпраці ГО «Даун-синдром», волонтерів, журналістів, крутих людей з цікавими ідеями, представників влади, студентів, творчих студій та різних громадських організацій.

Про це написала співвласниця кав’ярні Лариса Новосад у Фейсбуці.

«Два роки тому, на Різдво, я з Оленою Мельник здійснила мрію, про яку раніше ми навіть боялися подумати – відкрили інклюзивну сонячну кав’ярню «Старе Місто». І ми дякуємо Богу,що нам це вдалося. А через два місяці карантин, але ми якось вистояли і не закрились.

А головне, що наші молоді люди з синдромом Дауна соціалізувалися і можуть чудово працювати, якщо створені умови. Можуть зустічатися з друзями, бути учасниками крутих соціальних проетів, які просто вируюють у стінах нашої кав’ярні.

Ми дякуємо усім, хто вірив, що у нас все буде добре, підтримував, традиційно заходить на візитівку нашого закладу – смачні мегаеклери, на які ми вас запрошуємо, щоб відсвяткувати наше день народження. До речі, у нас акція: купляєш смаколики – кава в подарунок», – пише співвласниця особливої кав’ярні.
Читати ще: У луцькій кав'ярні, де працюють «сонячні люди», дітей навчали кулінарному мистецтву

Як додає лучанка, на сьогодні вже у п’яти областях відкриті такі заклади.

«Нам приємно ділитись досвідом і ми мріємо, що у кожному регіоні будуть відкриті такі арт-простори, можливо, колись і за підтримки влади. А сьогодні ми хочемо привітати усіх з Різдвом і нехай у Вас все буде добре!!!!»

Лариса Новосад наголошує, що у закладі, який розташований за адресою вулиця Драгоманова, 11, будуть щиро вдячні за вітання та підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тетяна Показати IP 9 Січня 2022 12:03
Молодці! Всі напої і страви дуже смачні! Дякую
Знаючий Показати IP 9 Січня 2022 15:30
Будьте сильними!!! Процвітання та багато клієнтів!
Лучанка Показати IP 10 Січня 2022 19:17
А де є таке кафе? Я б завітала, але на жаль ніколи не чула про таке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus