USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС – не банкомат: глава дипломатії Євросоюзу нагадав Зеленському про реформи

25 Вересня 2020 20:16
Темп реформ в Україні сповільнився, включно з виконанням зобов’язань за Угодою про асоціацію, а перебудова уряду на початку березня і відставка реформістських фігур стали тривожним сигналом.

Про це заявив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель в статті, опублікованій на сайті представництва ЄС в Україні, пише Обозреватель. Боррель поділився в ній своїми враженнями від побаченого і почутого в Україні.

Він кілька разів підкреслив, що реформи повинні тривати.

«Як я сказав президенту (Володимиру Зеленському – ред.), Європейський Союз – це не благодійна організація або банкомат: кращий спосіб для нас підтримати Україну – це допомогти в реформуванні країни. Але здійснити ці реформи можуть тільки самі українці», – заявив дипломат.

За його словами, громадяни України все ще очікують, що Зеленський втілить свої обіцянки щодо реформ і змін, з огляду на які він був обраний.

Також Боррель зазначив, що Україна залишається серед головних політичних пріоритетів порядку денного Євросоюзу, а продовження реформ критично важливо для країни.

«З початку боротьби ЄС підтримував Україну як її потужний і надійний партнер в сфері економічної інтеграції, підтримки процесу реформ і захисту суверенітету і територіальної цілісності», – зазначив Боррель.

Також він додав, що укладена в 2014 році угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною є найбільш всеосяжною угодою, яку ЄС має з будь-якою країною за його межами.

За словами дипломата, стабільна, процвітаюча і демократична Україна – кращий спосіб стабілізувати сусідство з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 25 Вересня 2020 21:36
обіцянка-цяцянка. дурному радість.
Анонім Показати IP 25 Вересня 2020 23:00
Европейский союз - не банкомат и просто так деньги не выдает такую весточку Украине прислали из Европы Украина негордая, нас за копеечку можно и не так унизить отправили ответную телеграмму из кабинета министра иностранных дел
Ну да Показати IP 26 Вересня 2020 09:50
Розвели 73%, як неповносправних на голову. З ЄС так не пройде, віктор фьодорич (праффесор) не дасть збрехати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus