USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС почав підготовку восьмого пакета санкцій проти Росії за війну

22 Вересня 2022 18:17
Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель підтвердив, що Євросоюз починає підготовку восьмого пакета санкцій проти Російської Федерації за агресивну війну проти України.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters, про це він сказав у коментарі ЗМІ після термінової зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів, яку провели у Нью-Йорку паралельно з Генасамблеєю ООН.

Жозеп Боррель зауважив, що рішення президента РФ про часткову мобілізацію та псевдореферендуми на окупованих територіях, як і ядерні погрози, є сигналами паніки й відчаю. «Абсолютно ясно, що Путін намагається знищити Україну... Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба проінформував нас про ситуацію, і міністри після цього погодилися доручити своїм командам починати підготовку восьмого пакета санкцій», – сказав Боррель.

Читати ще: Ядерними погрозами та псевдореферендумами Росія порушила хартію ООН, – Джо Байден

Він не навів деталей, зауваживши лише, що буде йтися про «найбільш відповідні сектори російської економіки» та розширення списку осіб, до яких застосували персональні санкції.

Міністри також погодилися наростити військову допомогу Україні.

Читати ще: Санкції Заходу щодо економіки Росії повноцінно вдарять лише наприкінці 2023 року

Наступна зустріч глав МЗС планується у жовтні і пакет санкцій потенційно може бути затверджений на ній. Втім, невідомо, чи встигнуть підготувати його до цього часу.

Читати ще: Сотні мільярдів доларів: у Кремлі порахували фінансові збитки від санкцій, – Bloomberg

Хоча Боррель висловив переконання, що серед країн-членів буде одностайна підтримка нових заходів, з Будапешта неодноразово лунали заяви проти будь-яких нових санкцій проти Росії, заперечення висловлювала також Австрія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus