USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

ЄС запровадив санкції проти Медведчука та «Голосу Європи»

27 Травня 2024 14:12
Євросоюз за пропозицією Чехії ухвалив рішення включити до списку санкцій проросійських українських бізнесменів Віктора Медведчука, Артема Марчевського та медіаплатформу «Голос Європи» (Voice of Europe).

Про це повідомило МЗС Чехії у соцмережі Х.

«Чеській дипломатії вдалося домогтися внесення до санкційного списку ЄС трьох організацій, які працюють на Росію», - йдеться у заяві.

Наголошується, що всі обмеження проти зазначених осіб та платформи, запроваджені раніше Чехією, тепер діють у всіх 27 країнах-членах ЄС.

Медведчуку та Марчевському відтепер заборонено в'їзд і транзит через усі країни-члени ЄС. Усі кошти та економічні ресурси всіх трьох юридичних осіб заморожені на всій території ЄС.

Уряд Чехії включив «Голос Європи» та двох бізнесменів до національного списку санкцій ще наприкінці березня. За даними чеських спецслужб, це була проросійська мережа, яка намагалася вплинути на політиків у низці європейських країн.

Марчевський після того, як потрапив під санкції Чехії, де також було заблоковано його банківські рахунки та активи, переїхав у сусідню Словаччину. Там місцева влада надала йому тимчасовий захист як громадянину України.

Віктору Медведчука в Україні оголосили підозру у державній зраді. Проте 26 лютого 2022 року працівники поліції виявили відсутність нардепа за вказаною адресою проживання. 12 квітня стало відомо, що СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту.

21 вересня 2022 року Україна обміняла Віктора Медведчука на полонених військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus