USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування українського кордону

16 Листопада 2023 16:14
Якщо польська влада не вирішить питання блокування прикордонних переходів з Україною, Єврокомісія може розпочати карну процедуру проти Польщі.

Як повідомляє видання RMF FM, польська влада зобов’язана забезпечити товаропотік з України через так звані «коридори солідарності». Вона, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах, повідомив речник Єврокомісії.

Дехто в Єврокомісії вважає, що польська влада не робить усе, щоб вирішити проблему та припинити протест польських перевізників, через що Брюссель явно втрачає терпіння.

Офіційно Єврокомісія не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

Читати ще: Через страйк перевізників Волиньрада звернеться до Генконсульства Польщі в Луцьку

«Європейська комісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають», – сказав речник Єврокомісії.

З неофіційних джерел RMF FM стало відомо, що розглядається процедура порушення польською владою положень регламенту ЄС про лібералізацію торгівлі з Україною, який нещодавно було продовжено до червня 2024 року. Наразі Єврокомісія вивчає правові підстави для відкриття процедури.

У листопаді польські перевізники запланували страйк, щоб перекрити всі пункти пропуску на українському кордоні. Страйк заплановано до кінця 2023 року через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами Європейського Союзу.

Читати ще: Тиждень блокування кордону Польщі з Україною: про що домовилися чиновники
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 16 Листопада 2023 17:35
А словакiв ,якi теж блокують.пупок не розв'яжеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus