USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Єврокомісія запропонує ЄС надавати Україні €1,5 млрд щомісяця, – Урсула фон дер Ляєн

6 Листопада 2022 23:30
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн обговорила з президентом Украхни Володимиром Зеленським забезпечення фінансової підтримки України у найближчі місяці.

Про це йдеться у заяві ЄК, пише Європейська правда.

«Президентка фон дер Ляєн поінформувала президента Зеленського, що цього тижня запропонує суттєвий фінансовий пакет від ЄС обсягом до €1,5 мільярда щомісяця, загальним обсягом до €18 мільярдів, що зробить значний внесок у покриття фінансових потреб України на 2023 рік», – йдеться у заяві.

Обидва лідери визнали важливість забезпечення передбачуваного та регулярного фінансування основних державних функцій. Підтримка у вигляді високопільгових довгострокових кредитів з покриттям відсоткових витрат також сприятиме підтримці реформ в Україні та її шляху до членства в ЄС.

Читати ще: ЄС виділив 100 млн євро для підтримки українських переселенців: на що витратять

Фінансовий пакет ЄС має бути доповнений аналогічною підтримкою з боку інших великих донорів. Фон дер Ляєн підтвердила поточну роботу ЄС з метою продовження надання негайної гуманітарної підтримки Україні, особливо в зимовий період.

Лідери також обговорили важливість забезпечення доступу українського сільськогосподарського експорту до світових ринків.

Читати ще: ЄІБ надасть Україні €2 мільйони на відновлення лікарень

На додаток до повної підтримки зусиль ООН щодо досягнення угоди з Росією щодо Чорноморської зернової ініціативи, лідери також обговорили плани розширення пропускної спроможності «смуг солідарності» між Україною та ЄС, які досі використовували для транспортування більшості українського сільськогосподарського та несільськогосподарського експорту з початку війни.

Насамкінець обговорили посилення санкцій, а також негативну роль, яку відіграє підтримка Іраном російської агресії, та шляхи реагування на неї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus