USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Євроліга – вперше в Україні: центром Луцька пройшли спортсмени з 8 країн. Фоторепортаж

5 Липня 2019 21:34
Центром Луцька парадом пройшли спортсмени з вісьми країн світу, які братимуть участь в командному чемпіонаті Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга), що відбудеться вперше в Україні за часів незалежності. Зауважимо, змагання триватимуть два дні, 6 та 7 липня, на «Авангарді».

Урочисте відкриття чемпіонату відбулося 5 липня на Театральному майдані.

Зокрема, у Луцьку змагатимуться спортсмени з України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.

Так, на «Авангарді» можна буде побачити чоловіче десятиборство — вид спорту, що включає змагання в 10-ти видах легкої атлетики (біг на 100 м, стрибки у довжину, штовхання ядра, стрибки у висоту, біг на 400 м, біг на 110 м із бар'єрами, метання диска, стрибки з жердиною, метання списа та біг на 1500 м). Змагання відбуватимуться два дні поспіль (по п’ять видів за день).

Ще до початку церемонії відкриття у центрі міста зібралися делегації збірних, які вже невдовзі мали пройти урочистим парадом. Спортсмени охоче позували для фотографів. Сама ж урочиста церемонія відкриття розпочалася з гри оркестру.
Першим вітальне слово надали міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову. Як відзначив Ігор Жданов, сьогодні просто чудовий день, адже на українській землі вперше приймаємо чемпіонат Європи з легкоатлетичних єдиноборств, і ця честь припала не Києву чи Львову, а Луцьку.

«Декілька років тому я був у Луцьку, мені показали цей чудовий стадіон, ми поговорили з головою облради Ігорем Палицею та головою Федерації легкої атлетики України Ігорем Гоцулом. Ми знали, що цей стадіон сертифікований на прийняття подій європейського рівня, тому політика міністерства полягала в тому, аби залучати події міжнародного рівня до України і не лише в Київ. Ми виконали усі вимоги Європейської легкоатлетичної федерації: чудовий стадіон, готелі, близькість до аеропорту тощо. Мені дуже приємно, що завтра ми будемо насолоджуватися спортивними подіями. Закликаю вас завітати на стадіон, будемо вболівати за усіх спортсменів, а особливо за нашу збірну, яка є чемпіоном Європи», - запросив на змагання лучан Ігор Жданов.
Привітав усіх присутніх і президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул та щиро подякував усім від багатотисячної легкоатлетичної родини за можливість проводити серйозні європейські змагання.

«Саме Луцьку випала честь приймати ці змагання, і це не випадково. Легкоатлети України вдячні вам за те, що у важкий час в 2014 році, коли росіяни відібрали у нас Крим та частину Донбасу, позбавивши нас спортивних баз, на яких проводилися змагання, відбулося диво – за кошти Ігоря Палиці був відновлений стадіон «Авангард». На цьому стадіоні ми змогли проводити змагання та збори, і сьогодні ми також розпочинаємо спортивне свято», - зазначив Ігор Гоцул та подякував лучанам за постійну підтримку, пообіцявши віддячити спортивними результатами.
Своєю чергою, радник міського голови та виконавчий директор чемпіонату Ігор Поліщук наголосив, що всі лучани горді тим, що Луцьк приймає перші в Україні змагання такого рівня.

«Ми виправдаємо ту довіру, яку нам висловила Федерація легкої атлетики України, Єропейська асоціація легкої атлетики. Хочемо подякувати усім, хто долучився до того, щоби ці змагання відбулися саме в Луцьку. Я хочу сьогодні висловити слова вдячності Ігорю Палиці, який реконструював стадіон у 2015 році, завдяки чому ці змагання і відбудуться. Також хочу подякувати Доброміру Карамарінову (представник Європейської легкоатлетичної асоціації, - ред.), який нам підказував, як необхідно готуватися до змагань. Дякую й Ігорю Гоцулу, який є лобістом нашого міста у світ легкої атлетики. Ці змагання не лише спортивна подія, а й подія, яка є знаковою для нашого міста. Сподіваємося, що вони будуть першими у ланцюжку престижних змагань міжнародного рівня, які прославлятимуть наше місто та підвищуватимуть його престиж», - зауважив Ігор Поліщук, побажавши усім, хто прибув до Луцька, гарних емоцій.
Опісля привітальних слів спортсмени під шквал оплесків пройшли парадом, під час якого найгучніше зустрічали українську збірну, та вийшли на сцену. А відкривав змагання перший віцепрезидент Європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов.
«Для мене велика честь вітати всіх в прекрасному місті Луцьк. У вас надзвичайні спортсмени та історія спорту. Легка атлетика в Україні сьогодні на відмінному рівні», - відзначив Добромір Карамарінов та оголосив про офіційне відкриття змагань. На завершення всіх урочистостей діти випустили в небо білих голубів, як символ миру.
А вже завтра лучан та гостей міста запрошують на «Авангард», аби палко підтримати спортсменів та повболівати за нашу команду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 5 Липня 2019 23:51
Гарна подія.Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus