USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Європейський, інклюзивний та зручний: у Луцьку завершують ремонтувати проспект Волі

16 Жовтня 2023 09:32
Реконструкція частини проспекту Волі, яку було розпочато ще в 2021 році, – на завершальному етапі. Наразі на проспекті залишилось поставити лише «розумні» зупинки.

Про це повідомив мер Ігор Поліщук.

Як наголосив міський голова, проспект вийшов таким, як і задумувалося, – європейським, інклюзивним, однаково зручним для пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. Під час реконструкції було впроваджено найсучасніші рішення в урбаністиці та організації дорожнього руху завдяки залученню експертів та справжніх професіоналів своєї справи.

Естетично проспект зовсім змінився, не дивлячись на те, що з обох боків все ж таки оточений старими «хрущовками».

Читати ще: Спрямований на людину, а не на авто: яким буде оновлений проспект Волі в Луцьку. Фото

Ігор Поліщук зауважив, що особлива увага була приділена озелененню – висаджено велику кількість дерев, кущів, висіяно новий газон.
Окремо попрацювали над освітленням – тепер проїжджу частину освітлюють якісні LED-ліхтарі, є сучасне освітлення на колись темній пішохідній зоні та пішохідних переходах, підсвічуються дорожні знаки.
Під час реконструкції також були замінені усі комунікації, які цього потребували, аби в найближчі кілька десятків років не повертатися до заміни мереж та не псувати нове асфальтне покриття та тротуарну плитку.

«Дякую величезній команді людей, які допомагали, радили, критикували, вносили свої ідеї, а відтак реалізовували цей проект разом з нами», – додав наостанок мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2023 18:53
Не зручнии зовсім.
Іван до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2023 20:09
Якщо "не зручний зовсім", то повертайся до рідної домівки в Рудку Шерстинську. Будеш і надалі ловити кошиком рибу в заплавах Припяті.
ЗМІ Показати IP 14 Жовтня 2023 19:50
Проспект Волі став красивим, помолодшав. Зроблено все в межах розумного і економного. А всяким анонімам сам хрен не вгодить. Як поганій тещі.
Про аноніма до ЗМІ Показати IP 14 Жовтня 2023 20:51
Він просто з Рівного. Заздрить.
Байден Показати IP 14 Жовтня 2023 20:48
Ні, це вулиця звичайного провінційного містечка. В обласному центрі центральний проспект має бути масштабним з широкою проїзною частино, наюха ці полоски тротуарів у чотири шеренги ??? Не вистачало коштів ??? Робить поетапно !
Лучани Показати IP 14 Жовтня 2023 21:28
Проігноровано вимоги генплану Луцька ! Проспект Волі - від Театрального майдану до вул. Шопена ! А далі - суцільна автомобільна пробка !
Хамло Показати IP 15 Жовтня 2023 00:30
По парній стороні - велодоріжка як була не відділена від пішохідної - так і залишилась. А по непарній - хоч і відділена, але я ходили пінгвіни де хочуть, так і ходять. Треба кулеметні вежі і рів з крокодилами. А в "Байдена" совок в голові - йому дорога східніше, там ширші проспекти. Я б Волі зробив би ще вужчим, щоб відпадало бажання туди пхатись на 4х колесах.
Олександр Показати IP 15 Жовтня 2023 10:33
Реконструкція проспекту Волі від вул.Шопена до Київського майдану - це не тільки ігнорування генплану розвитку Луцька. Покращився лише зовнішній вигляд проспекту і обладнані місця парковки транспорту і це все. В умовах діючих ПДР, де пішохід має перевагу перед транспортом на пішохідному переході, нвіщо було облаштовувати "острівки безпеки"??? Чи не економніше було встановти на ціх переходах світлофори,які праціюють на вимогу пішохода - натиснув кнопку, почекав кілька секунд і безпечно переходь на інший бік вулиці, а водії заздалегідь будуть бачити про необхідність зупинитись, а не раптово зупинятись,коли пішохід, не звертаючи увагу на траспорт, ступає на проїзжу частину.
Совість Показати IP 15 Жовтня 2023 12:54
"Волинські новини", одумайтесь !
Жуналіз до Совість Показати IP 15 Жовтня 2023 15:50
Ну-ну
Водій бульдозера Показати IP 15 Жовтня 2023 14:02
Прості роботяги, яких заставили болгарками різати практично кожну бруківку, шоб викласти доріжки по проекту ровєнскіх урбонанодізайньорів, виклали трьохповерховим матом петицію в міську раду !
Так має бути ! Показати IP 15 Жовтня 2023 16:32
У виграші тільки Луцькавтодор і узкій круг ограніченних людей, пов'язаних корупційним інтересом ! Лучанам впарили напівфабрикат ! З нового року фіскали построять усіх причетних і декому жізнь маліною не покажеться ! Так шо дехто вже може виходити на високий старт ! Фамілії відомі !
Мошко з Вульки Показати IP 15 Жовтня 2023 18:18
Тепер чекаємо опадів снігу, заметених і не прибраних бордюрів. Тоді ширина проїздної частини біля острівків безпеки зменшиться до півтора-двох метрів і перетворить їх в острівки небезпеки, де не буде видно із-за обледеніння ні розмітки, ні бордюр, ні поребриків, ні острівків і проїхати в довгій колєйці можна буде хіба що саньми на конях ! Вже сьогодні ніхто не звертає уваги на знаки при виїзді з вул. Чехова - їдуть і направо, і наліво і глибоко вони десь мають заштрихований білими покрученими лініями вольний європроспект. А за це все є той, хто буде нести відповідальність !
Іриніда Показати IP 15 Жовтня 2023 19:07
"ЄВРОПЕЙСЬКИЙ, ІНКЛЮЗИВНИЙ ТА ЗРУЧНИЙ", як гарно пишеться, а ще краще звучить. Завжди хизуєтесь центром!.А не хочете, шановний мере І.Поліщук проїхатися вздовж пр. Відродження, заїхати в двір біля ТАМ- ТАМ Eхpress і подивитись, які "європейські " зручності у мешканців буд. 16 при розвантажуванні машин з товаром до супермаркету, а коли асфальт буде після ремонту каналізації? Після дощів утворились грязеві плавні...чекають морозів...
Йййо до Іриніда Показати IP 16 Жовтня 2023 09:00
Колись Антон Федорович, пішки ходив на роботу і від його ока багато чого не ховалося від вул Вавілова до Хмельницького.
Нема на то ради ! Показати IP 15 Жовтня 2023 21:41
А ті продвинуті дендрологи чим керувалися, шо насадили на центральному проспекті дерези, терну, лепехи, очерету і якоїсь осоки з дачними кущами ? Навіть вітер підсказує, шо ті старі покручені липи вже давно зістарились і ламаються від легкого подиху вітру ! То ше пощастило, шо падають не на людей ! Їх видаляти необхідно ше позавчора ! А ті старі аж страшно розумні зупинки з ше розумнішими гастрономами на тротуарі на газопроводах високого тиску такі розумні, шо навіть вмовили владу залишити їх там стояти на віки вічні ! До рівня Європи правда і близько не дотягують, але доре дотягуть до корупції і криміналу !
Олексій Показати IP 16 Жовтня 2023 10:18
Ніяким іншим талантом так щиро не обдарований наш справжній українець як обсірати все і кожного.
Олександр Показати IP 16 Жовтня 2023 11:51
В "Волинськіх новинах" є інформація, що завершується реконструкція проспекту Волі. Зазначено, що проспект Волі, в тому числі став зручнішим для траспорту та пішоходів. Не знаю, хто дав таку оцінку цієї реконструкції, але пропоную меру Луцька взяти з собою в машину авторів проекту, самому сісти за кермо автомашини і вдень, коли на вулицях багато людей, проїхатись декілька разів по проспекту Волі від вул.Шопена до Київського майдану. Не знаю, чи заплановано встановлення світлофорів на ціх пішохідних переходах, але гадаю, що Ігор Поліщук сам зрозуміє про необхідність такої реконструкції.
Лучанин до Олександр Показати IP 16 Жовтня 2023 14:45
Мабуть, водіям не зручно через те, що звикли їздити як бидло: буває одна машина, та що ближче до середини стоїть і пропускає пішохода, а інша, та що ближче до протилежної сторони, не зупиняючись пре кудись. А зараз по одному потрібно проїджати. Вулиця - це не місце для гонок, повільніше їдете, то й безпеки буде більше
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2023 12:09
Найбільшою проблемою таких ремонтів, здається, є те, що намагаються зробити велодоріжки там, де вони не були заплановані із самого початку. Тому, фактично, отримуємо ситуацію, коли і пішоходам місця мало і велосипедистам незручно. А ще буває досить часто, оті велодоріжки проходять через зупинки громадського транспорту. Не позаду, а саме там, де люди сідають в тролейбус. На Соборності біля Портсіті взагалі цікаво виходить - весь тротуар поділений на 2 частини і для пішоходів відведено ближчу до дороги і на ній стоять стовпи. Це дуже "зручно". Керівникам міста хоча б раз на місяць варто відвідувати різні ділянки міста і користуватись громадським транспортом, а не тільки прогулюватись по Центральному парку
До Олексій Показати IP 16 Жовтня 2023 15:08
Не уподоблюйся до персонажу з твору О. Довженка - баби, яка розсилала прокльони: про пальчики і про морквочку пам'ятаєш ? Якщо ти спроможний професійно проаналізувати критичні зауваження і розкрити тему - то сформулюй своє бачення і теми і до змісту коментарів. Якщо ти хочеш заступитись за мера - то виклади професійну думку, продемонструй свій художній смак, прояви знання в дизайні, архітектурі, дорожньому, комунальному господарстві. А то - я не знаю, що сказати, але вони всі вони хочуть "обсірати все".
123 до До Олексій Показати IP 17 Жовтня 2023 08:25
А воно дурне навіть не розуміє, що зробило те саме, що приписало українцям. Льоша по собі оцінку дає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus