USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Європейський суд з прав людини розгляне заяву Олександра Тиводара

15 Лютого 2019 14:11
Член виконкому міста Луцька, голова постійної поліцейської комісії та очільник ГФ «Варта порядку» Олександр Тиводар звернувся до ЄСПЛ із заявою щодо порушення його прав, передбачених ст. 6 §1 (Право на справедливий суд), ст. 13 (Право на ефективний засіб юридичного захисту) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і ст. 1 (Захист права власності) Першого Протоколу до Конвенції. Суд прийняв заяву до розгляду, адже правозахисна система України не спроможна гарантувати йому захист прав людини.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив захисник Тиводара Вадим Матвіїв.

Серед іншого, заява була мотивована невиконанням органом досудового розслідування та окремими прокурорами Волинської області багатьох судових рішень, якими зобов’язували повернути вилучені під час обшуку речі, а також численними зволіканнями щодо належного реагування на порушення та притягнення службових осіб прокуратури до кримінальної відповідальності за невиконання судових рішень (ч. 2 ст. 382 КК України).

5 лютого 2019 року ЄСПЛ визнав заяву Олександра Тиводара прийнятною та присвоїв їй відповідний номер - №52446/18. Це означає, що провадження відкрито і ЄСПЛ буде надавати оцінку всім наведеним аргументам і доданим до заяви письмовим доказам.

Варто зазначити, що ЄСПЛ визнає заяви прийнятними лише тоді, коли на національному рівні не залишається жодних інших засобів захисту порушеного права особи. На першому етапі ЄСПЛ прийшов до висновку, що національна правозахисна система України не спроможна гарантувати захист прав людини.

Захисник Олександра Тиводара переконаний, що на наступних етапах розгляду суд констатує факти багатьох порушень з усіма відповідними наслідками.

Адже численні процесуальні порушення зі сторони правоохоронців стали підставою для відводу від справи спочатку слідчої групи УСБУ на чолі з керівником Олександром Хитриком, а згодом і групи прокурорів.

Нагадаємо, затримання Олександра Тиводара відбулося 8 серпня 2017 року на підставі сфальсифікованого кримінального провадження. 10 серпня Олександра Тиводара звільнили в залі суду з обранням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

10 жовтня 2017 року з Олександра Тиводара було знято «електронний браслет», а вже 9 листопада слідчий суддя зобов'язав прокурора Волинської області негайно повернути йому вилучене під час обшуку майно, яке не було зазначене слідчими УСБУ у Волинській області в жодному процесуальному документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus