USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Юросіб і ФОПів хочуть зобов’язати мати офіційну електронну адресу

13 Червня 2021 19:55
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується зобов’язати юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців мати офіційну адресу електронної пошти для листування з судами і державними органами.

Відповідний проект закону №3860-Д зареєстрований у парламенті 7 червня, передає УНІАН.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується, щоб адреси офіційної електронної пошти компанії були занесені в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Зазначена електронна пошта буде використовуватися в судах при здійсненні господарського, цивільного та адміністративного судочинства для направлення учасникам судового процесу копій рішень, ухвал, судових повісток та інших документів в електронній формі.

Законопроектом передбачено, що юридичні особи та ФОПи в обов’язковому порядку упродовж шести місяців з дня набрання чинності закону зобов’язані подати державному реєстратору відомості про свою адресу офіційної електронної пошти в ЄДРПОУ.

Автори документу сподіваються, що запровадження адреси офіційної електронної пошти сприятиме швидшій та ефективнішій комунікації, в першу чергу, судів з учасниками судового процесу, а надалі може бути використано і для офіційного листування з іншими органами та організаціями, якщо це буде передбачено законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ккк Показати IP 13 Червня 2021 22:40
Давно пора б.
Лучанин Показати IP 14 Червня 2021 08:35
Це вже давно і так є. При реєстрації вказується електронна адреса. А повністю перейти листування населектронною адресою, тупо і не правильно. Не всі читають електронку так часто, як думають депутати. То може вони тільки те і роблять, що в інтернеті сидять. МАЄ БУТИ ОФІЦІЙНИЙ ЛИСЬ НА ПАПЕРІ З ПОВІДОМЛЕННЯМ ПРО ВРУЧЕННЯ І ТЕЛЕФОННИЙ ДЗВІНОК.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus