USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З 1 жовтня водії автомобілів мають їздити з увімкненими фарами

1 Жовтня 2020 08:14
В Україні з 1 жовтня по 1 травня учасники дорожнього руху на заміських дорогах повинні їздити з увімкненими фарами.

Про це повідомляє Нацполіція в Фейсбуці.

«Добіг кінця вересень і дощем він прямо-таки натякає: на порозі жовтень. Всі водії знають важливе правило: вже з 1 жовтня до 1 травня на дорогах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар», – йдеться у повідомленні.

За порушення вимоги водіям доведеться заплатити штраф у розмірі від 425 до 510 гривень (ч. 2 статті 122 КУпАП).

Такі норми в українському законодавстві пов'язані з необхідністю додаткового позначення авто в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

Раніше в МВС запустили електронний сервіс «Перевірка водійського посвідчення». По ньому будь-хто може за номером і серією перевірити водійські права. Новий сервіс доступний за адресою hsc.gov.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus