USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З 8 серпня українці зобов'язані тестуватись на кордоні з Німеччиною

6 Серпня 2020 17:46
Мандрівники, які повертаються до Німеччини з регіонів з високим ризиком зараження коронавірусом, з 8 серпня повинні будуть обов'язково робити тести.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Єнс Шпан, інформує Європейська правда з посиланням на Spiegel.

Для цього в аеропортах обладнають додаткові лабораторії, а також створять їх в місцях прибуття туристів поїздом або автомобілем.

Уже зараз є можливість для всіх приїжджих зробити безплатне тестування протягом 72 годин після приїзду в Німеччину.

Шпан наголосив, що тести повинні бути безплатними. «Я не вірю в дебати про те, що хто може дозволити собі відпустку, може дозволити собі тест. Ми не повинні робити питання тестування соціальним питанням», – сказав він.

Міністр охорони здоров'я зауважив, що йому зрозуміло, що обов'язковий тест може бути розцінений як «втручання в свободу особистості». «Однак це втручання розумне», –додав він.

Того, хто відмовиться зробити тест, можуть оштрафувати до 25 тисяч євро.

Читати ще: COVID-19 позбавив мільйон людей в Іспанії роботи. Україні прогнозують схожий сценарій

Країни з високим ризиком зараження визначені в списку на сайті Інституту Роберта Коха, серед них – і Україна. З країн ЄС у списку тільки Люксембург і три іспанських регіони – Арагон, Каталонія і Наварра.

Центральним критерієм є те, в яких країнах або регіонах за останні сім днів було понад 50 нових інфікованих на 100 тисяч жителів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus