USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

З початку року Волинська митниця відкрила справ про порушення митних правил на 63 мільйони

8 Травня 2024 09:51
У січні-квітні цього року Волинська митниця запровадила 142 справи про порушення митних правил на 63 млн гривень. У 32 справах фактично вилучались предмети правопорушень. Їхня вартість – 7,4 млн грн.

Як зазначили у пресслужбі митниці, номенклатурою вилучених товарів найпоширенішими виявились махінації із транспортними засобами: 17 справ.

У розрізі правопорушень, найбільша кількість протоколів, складених у цьому періоді, припадає на статтю 485 Митного кодексу. За дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їхнього розміру, до відповідальності притягнуто 68 суб’єктів господарювання. За недекларування товарів під час їхнього ввезення на митну територію України у розмірах, що перевищують неоподатковуваний ліміт, оштрафовано 13 громадян.

Читати ще: Волинська митниця поповнила держбюджет на 31 мільярд гривень

У судах за цей період завершено розгляд 58 справ. За рішенням суду конфісковано товарів на майже 12 млн грн, накладено штрафів на 7,7 млн грн. Також було укладено 29 мирових угод про припинення провадження шляхом компромісу. За результатами правоохоронної роботи митницею перераховано до Держбюджету 9,6 млн грн.

Крім того, у результаті проведених заходів перевірки законності ввезення гуманітарної допомоги Волинською митницею протягом січня – квітня 2024 року направлено 50 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину за ст. 201-2 (незаконне використання гуманітарної допомоги), ст. 190 (шахрайство). Інформацію про 28 з них Волинська обласна прокуратура уже внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Антонович Показати IP 8 Травня 2024 15:22
Курчат осінню рахують ! То шо відкрили справ на 63 млн. грн. - то не означає, що то все стягнули у державний бюджет ! ВН, візьміть на контроль і січні 2025 року зробіть запит та донесіть волинянам інформацію, а чи така ж сума сплачена ! Посміємось разом і буде над чим подумати, коли будемо голосувати за таку владу !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus