USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З понеділка у дворах Луцька будуть зносити шлагбауми

7 Жовтня 2017 11:39
Шлагбауми та інші штучні перешкоди, які створюють труднощі проїзду у дворах Луцька, зокрема, для «швидких», пожежників, комунальних служб, почнуть демонтувати.

Про це інформують у прес-службі Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради у Фейсбуці.

Луцьк відомий найдовшим будинком у світі, який розтягнувся на три кілометри та складається із сорока об’єднаних між собою будівель, що простягаються вздовж трьох проспектів. Про нього писали не одні газети та інтернет видання, показували різні телеканали. Проте, є у цього будинку й негативна сторона. В прохідних тунелях встановлені обмежувачі руху, що унеможливлює доїзд автомобілів екстреної медичної допомоги та рятувальників.



До департаменту муніципальної варти звернулись колеги з екстерних служб здійснити демонтажі незаконно встановлених- запірних планок, парканів, шлагбаумів, бетонних тумби та інші видів огороджень, що самовільно з порушенням закону встановлено на прибудинкових територіях.

Такі речі в понеділка 9 жовтня почнуть демонтовувати працівники Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради. Ці штучні перешкоди не позначені ніякими попереджувальними вказівниками, що проїзд закритий. Вони не нанесені на жодну карту міста, а також на GPS-карти, якими користуються водії спецавтомобілів, визначаючи маршрути до місць виклику.

Особливо це відчутно в районі 40-го та 33-го кварталів Луцька, де своєрідний тип забудови зумовлює труднощі у визначені шляху під’їзду бригад швидкої до хворих та потерпілих, а пожежників до місць загоряння. Також обмежувачі руху встановлено на бульварі Дружби Народів, 3 та 9, пр. Перемоги, 18, 20, вул. Кравчука, 46а, 46б, 46в, 46г, 44, вул. Конякіна, 25, 25а.



Останнім часом почастішали випадки в приватних секторах, коли мешканці обласного центру самовільно встановлюють різні перешкоди.

Крім того, охоронці окремих приватних структур не дозволяють виїжджати автомобілям на бруківку перед входом до приміщень, де перебуває людина у невідкладному стані, тим самим обмежуючи можливості бригад швидкої у застосуванні медичного обладнання, яке знаходиться у автомобілі екстреної медичної допомоги.

Встановлення штучних обмежень на місцях проходу чи проїзду не передбачених проектами їх побудови є джерелом підвищеної небезпеки та травматизму, як для мешканців міста, так і для працівників рятувальних служб, які прямують до місця виклику. Неодноразово медики, виконуючи невідкладне службове завдання, отримували виробничі травми, через встановлені перешкоди.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Жезл Показати IP 7 Жовтня 2017 11:46
Давно пора.
Активіст Показати IP 7 Жовтня 2017 11:48
Перший раз підтримую дії муніципалів. Дійсно потрібно.
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2017 11:59
Абсолютно згідний з тим що ці всі обмежувачі заважають доїзду спецслужб. Проте їх ставили не для цього, а від наїзників які своїми авто будуть закривати ці проїзди. Як з цим потім будуть боротися? От для прикладу в мому дворі заїзжають деякі "джигіти" і на день ставлять своє авто де втрапив. В нас мешканці ставлять свої авто так щоб вони нікому не заважали і не заважали проїзду - склалася своя своєрідна "культура". Ми самі неодноразово обговорювали питання встановлення шлагбаума, проте завжди запиралися на доїзді швидкої чи пожежної. Знімаючи ці конструкції треба одночасно вирішувати питання як боротися з тими хто кидає свої авто які заважають проїзду чи мешканцям прилеглих будинків, наприклад якщо не живе в дворі і не приїхав до когось з жителів, то якщо авто стоїть бульше години, то на штрафмайданчик (це для прикладу, можна й інші варіанти, аби не заважали).
житель Показати IP 7 Жовтня 2017 12:33
Зловили на гарячому, за кавкою в робочий час і відразу показуха роботи. Шановна забула що більшістьз тих будинків є ОСББ і прилегла територія це їхня власність і їм вирішувати що з нею робити. А вам краще почати ходити на роботу а не займатися показухою.
Ігор луцький до житель Показати IP 7 Жовтня 2017 15:38
Прибудинкова територія ОСББ буде їхньою власністю,якщо документально оформлена приватизація землі.
Анонім до Ігор луцький Показати IP 7 Жовтня 2017 21:03
Люба прибункова терітрія е прибудинковою тервторіею, незалежно кому вона належить. І вони повинні керуватися положенням про будинкову теріторію. Як що ці обмеження будуть з ініціативи осебебе, то оштрафують голову осебебе і це без Б. А також заставлять усунути порушення. І це без Б.
Житель міста Показати IP 7 Жовтня 2017 12:46
Як я це підтримую!Наробили господарі собі приватних дворів!їдеш,знаку немає,що тупик,і починаєш крутитися!
ен. Показати IP 7 Жовтня 2017 12:54
А ФЕДОРОВА 4Б - чому не в списку? Тут крутелики з новобудови 2 роки тому також самовільно встановили блоки, які ніде не позначені.
Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2017 13:26
Добре я згідна,я як раз проживаю в одному з цих дворів, А що будемо робити з нахабними водіями які не хочуть об'їзджати з вул.К.Савури на Привокзальну, а їдуть нахабно через двір де гуляють діти?
Мешканець з центру до Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2017 22:52
Та ж історія, між вулицею Паркова і пр. Волі. Тільки, мабуть, буде значна різниця в кількості таких водіїв. Раніше багато їздило, а коли перекрили, то деякі навіть не гидували і користались сходами поруч, з яких і так мало що залишилось.
Соборності Показати IP 7 Жовтня 2017 17:57
На соборності є всі документи на шлагбаум, бо там вже колись дітей збивали гонщики.
е до Соборності Показати IP 7 Жовтня 2017 19:01
там не буде шлагбаумів . огородіть краще ігрові майданчики
Достовірний Показати IP 7 Жовтня 2017 21:49
Двір на Зацепи 3 настілки заставлений автомобілями в вечірній та нічний час, що не те,що швидка чи пожежна, таксі не проіде.А причина-бетонні блоки, самовільно встановлені осбб, що загородили величезну неприватизовану територію між будинком та колізеєм!!!Прохання вжити заходів!
лучанин Показати IP 7 Жовтня 2017 21:50
Завтра знімуть,потім знов поставлять,це галочка перед виборами.Щось роблять створюють імітацію роботи.Як воно все задовбало.тепер будуть ганяти під вікнами .Як до цього часу відповідні службі не могли доїхати куда їм потрібно,?.Щось дивне Придурки вигадують всяку хрень
Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2017 22:13
Просто капець, будинок аварійний пішли тріщини, забери обмежувачі з арки і все про. Молоді 19, писали неодноразово статті, а на фото бачу нашу арку.(((
Мирон Показати IP 7 Жовтня 2017 22:41
Дуже правильно, на Новочерчицькій біля 13-ої школи приберіть, бо давно вже треба прибрати там шлагбаум, а то треба обїзжати довго, щоб проїхати.
хехъ Показати IP 8 Жовтня 2017 08:15
когда детей во дворах начнут давить наездники, тогда еще вспомните.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus