USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

З опікунки сироти «збивали» гроші в школі

31 Травня 2012 16:59
Опікунка сироти-школяра була змушена здати гроші на ремонт класу, аби на дитину «не дивилися косо». Начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган рекомендує в таких випадках звертатися до нього.

Про це йшлося 31 травня під час зустрічі посадовців міської ради з лучанами-опікунами дітей-сиріт.

Шульган розповів про те, що школярів можна оздоровити за державний кошт у санаторіях краю. Натомість за путівками для дошкільнят потрібно звертатися до міського управління охорони здоров’я.

«Влітку в них були проблеми з санаторіями, але ви маєте право безкоштовно оздоровлюватися», ‒ повідомив посадовець.

Однак декотрі з жінок заперечили йому. Мовляв, зверталися до відомства, але там сказали, що дають путівки лише школярам.

На це Шульган відповів, що повинні видавати, але за умови, що опікун поїде з дитиною і житиме поблизу санаторію у найманому помешканні.

Натомість інша жінка обурювалася тим, що її змушували здавати гроші на ремонт класу в школі. «Цього року здала 170 гривень на вікна. Я здала, щоб потім не дивилися на дитину косо… Вимагав батьківський комітет», ‒ додала вона.

Шульган запропонував опікунці звертатися до нього за умови, що схожі випадки повторяться.

«Але знаєте, як до вас будуть відноситися. Якщо буде не під силу здавати, то кажіть – будемо вмішуватися», ‒ зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юрко Показати IP 31 Травня 2012 20:21
цікаво, а в якому навчальному закладі це відбувалося?
Саша Показати IP 31 Травня 2012 21:58
це відбувається у всіх, починаючи з садочків.
мама Показати IP 31 Травня 2012 23:57
батьківські гроші вимагає не батьківський комітет(бо й самі мусять здавати), а школа, керівництво!
Гуля Показати IP 1 Червня 2012 09:59
Так, не батьки вирішують, який саме ремонт зробити в групі, чи в класі, а керівник навчального закладу. І він же дає "наганяй" вихователям за незібрану суму... І з мам-одиначок беруть нарівні з іншими. Опікун хоча би гроші від держави отримує на утримання дитини, крім власних доходів... обурює така ситуація з поборами дуже...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus