USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За адмінпорушення голова Луцької РДА отримав зауваження

8 Лютого 2019 12:31
Голову Луцької районної державної адміністрації Тараса Яковлева суд визнав винним у адміністративному правопорушенні. Він невчасно подав декларацію, але отримав за це лише усне зауваження.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Тарас Яковлев – відомий хитромудрими схемами продажу та здачею в оренду комунального майна опинився на лаві підсудних Луцького міськрайонного суду.

Цього разу йому інкримінують адміністративне правопорушення – невчасно подану декларацію. Тарас Яковлев мав би подати її до 1 квітня 2017 року, а подав аж у вересні.
Під час судового розгляду стало відомо багато цікавого – зокрема, людина, яка свого часу була першим заступником міського голови, потім радником голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, а нині головою Луцької районної державної адміністрації – не знає, скільки декларацій він подавав.

«Скажіть, будь ласка, скільки декларацій Вами було подано взагалі? Одну, дві, більше?» - запитують журналісти.

«Я неготовий зараз сказати, бо я їх не рахував. Я вже говорив, що є посадовою особою з 2007 року. За весь цей період я декларував свої доходи і здавав декларації, однак незадовго до мого звільнення 2017 року законодавство чинне, яке стосується саме декларування доходів – воно дуже сильно змінилося. Декларації по новому, чинному законодавству – це, мабуть, була вже друга. Перша була тоді, коли цей закон ввели», - своєю чергою відповідає посадовець.

Прокурор Надія Артиш наполягала: Тарас Яковлев здійснив адміністративне правопорушення і мусить бути покараний. Адже, коли йдеш на відповідальні посади – мусиш вчасно подавати декларацію.

«Підстав для будь-якого його звільнення від зазначеної відповідальності, як на мене, не встановлено. Він є суб’єктом декларування і дотримання вимог антикорупційного законодавства. Його як чиновника в минулому і як чиновника на теперішній час - не можна визнати незначним чи малозначним, чи, можливо, таким, яке не несе наслідків. Тому що дотримуватись в першу чергу антикорупційного законодавства зобов’язані особи, які представляють державу, а на даний час Тарас Володимирович є, як ніяк, представником держави», - каже прокурор.

Вивчивши всі докази, суд визнав Тараса Яковлева винним у адміністративному правопорушенні. Проте тоді, коли звичайних волинян, пенсіонерів, депутатів сільських рад, за несвоєчасне подання декларацій викликали і в поліцію, і в прокуратуру, судили та штрафували, він відбувся лише усним зауваженням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олена Показати IP 8 Лютого 2019 14:17
Ще той! Такий хитрий і не переговориш його
Olesja Показати IP 8 Лютого 2019 16:20
za gratu xabarnuka a ne ysne poperedzennja !!!!!!
Штефан Показати IP 8 Лютого 2019 21:21
а колись балони заправляв газом....
бляха Показати IP 9 Лютого 2019 11:12
зауваження......!??????? абсурд в куток його поставте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus