USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ГУР: Росія скуповує та створює Телеграм-канали для розхитування ситуації в Україні

1 Березня 2024 07:45
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що Росія скуповує та створює нові Телеграм-канали для просування російських наративів і розхитування ситуації в Україні.

Про це представник ГУР Андрій Юсов наголосив в ефірі проєкту Свобода.Ранок, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Юсова, ГУР має списки осіб, яких Москва може залучити до поширення російських наративів і впливу на суспільно-політичну ситуацію в Україні. Часто з такими людьми контактують не напряму, а через посередників, і серед таких людей можуть бути громадські та політичні діячі, лідери суспільної думки.

«Я зараз не можу називати конкретні прізвища. Є списки людей, по яких ворог працює, і є завдання залучати їх для поширення своєї риторики і впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні. Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії. Не напряму, тобто це не завжди означає, що до людини звертається хтось із «червоною зіркою». Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, вкраплення тих наративів, які потрібні ворогу. Ця робота, спроби її, відбуваються як в Україні, так і за кордоном», – зазначив Юсов.

За його словами, для досягнення цілей з просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні, здійснюється масова купівля та створення Телеграм-каналів. Також створюються ботоферми, які посилюють російську риторику у соцмережах.

Читати ще: «Депутати» невизнаного Придністров’я попросили у Росії «захисту від тиску Молдови»

«Зараз буквально в живому часі продовжується активна «закупівля» різноманітних інструментів – починаючи від Телеграм-каналів, сторінок в різноманітних соцмережах, і до виходів на лідерів суспільної думки. Кожного разу, коли ми будемо чути такі наративи, які розхитують зсередини нашу країну, які делегітимізують ухвалення державних рішень – відповідно ми будемо розуміти, на кого ці наративи працюють», – підкреслив Юсов.

Операція, мета якої є розхитування суспільно-політичної ситуації всередині України, з боку Росії отримала назву «Майдан-3». За словами Юсова, практика називати антиукраїнські заходи українськими словами поширена у Росії і бере початок із радянських спецслужб.

«Таку назву дали в Росії. І це не вперше. Ще радянські спецслужби, потім російські спецслужби гарними українськими або іноземними словами називають відверті антиукраїнські заходи і ксенофобські заходи, як в Україні, так і за кордоном. Так, для них «Майдан» – це загроза, тому вони використовують цю термінологію для того, щоб перевернути з ніг на голову. Якщо ми загадаємо, то багато операцій НКВД проти УПА, ОУН, українського підпілля називались красивими українськими милозвучними словами», – зауважив Юсов.

Як повідомляли, у листопаді 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи «хаос» усередині країни, аби усунути президента. Він описав план дезінформації під назвою «Майдан 3».

У Комітеті з питань розвідки при Президентові України заявили, що спецоперація Росії «Майдан 3» досягне власної кульмінації у березні-травні 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Березня 2024 08:26
Розхитує ситуацію наша влада - своєю безмежною корупцією ( напр, білизна для ЗСУ закуплена в три рази дорожче від ринкової)
Orwell Показати IP 1 Березня 2024 08:51
Заборонити, заблокувати, надіти нашийники, дивитись телемарафон. Хто хоче знайти *айно собі в вуха той найде де а хто має голову той знає що не треба слухати. Не треба робити з нас КНДР чи уйгурський район і кричати це для вашого блага ТУПІ раби. Любий месенджер це засіб зв'язку.
Анонім до Orwell Показати IP 1 Березня 2024 09:33
Фсбешний Телеграм зокрема, чи не так?
Анонім Показати IP 1 Березня 2024 09:16
Заблокувати доступ до Телеграм в Україні орієнтація не дозволяє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus