USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

За хабар – 17 тисяч штрафу. На Волині покарали прикордонника

9 Квітня 2021 22:53
«Взяв хабар, бо допомагав родині», – так пояснив свій вчинок 21-річний прикордонник Андрій Волянюк, якого торік оштрафували на 17 тисяч гривень.

Та прокурор вважає покарання надто м’яким, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Варто зазначити, що в суді Анатолій розповів усе сам та свою вину визнав. Каже: просто допоміг другу своєї родини перевезти партію цигарок через державний кордон. За це нібито взяв шість тисяч гривень.

Відтак хлопця відсторонили від посади та взяли під домашній арешт. Анатолій Волянюк тоді відбувся лише штрафом у 17 тисяч гривень.

«До пом’якшувальних обставин орган досудового розслідування відніс щире каяття та активне сприяння в розкриттю злочину, а обставин, що обтяжують покарання, не встановлено», – йшлося в постанові суду.

Однак прокурору Сергію Божку не сподобалося рішення суду першої інстанції. Тож подав апеляцію. Натомість наполягав на тому, аби Анатолія Волянюка позбавили волі на чотири місяці та звільнили з посади.
Адвокат Анатолія Волянюка Олександр Войтюк не розуміє, чому прокурор подав апеляцію. Адже його підзахисний заплатив штраф одразу та свою вину визнав.

«Враховуючи юний вік мого підзахисного, він не хотів доводити свою правоту та щоб судові засідання затягувались, – каже адвокат. – Штраф було заплачено за допомогою його батьків, які не працевлаштовані. Їм теж нелегко було сплатити 17 тисяч гривень. Я вважаю, що рішення першої інстанції та апеляційної є законне і справедливе».

Волинська феміда, заслухавши обидві сторони та зваживши всі за і проти, залишила вирок суду першої інстанції без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Квітня 2021 09:47
А навіщо батькам прикордонника працевлаштовуватися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus