USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку студентів використовують, аби тиснути на суд?

19 Травня 2015 17:33
Апеляційний суд щодо примусового виселення старенької волинянки-інваліда з гуртожитку відбувся під мітинг студентів, серед яких не всі могли пояснити, чому прийшли до Феміди.

Волинський апеляційний суд сьогодні, 19-го травня, розпочав розгляд скарги про визнання незаконним виселення сім'ї з гуртожитку Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що пенсіонерку-інваліда з луцького гуртожитку викинули на вулицю.Через це родина Вишневецьких, мати-пенсіонерка та її двоє дітей, не мають даху над головою. У людей, на жаль, у медичній картці - діагноз про недієздатність через психічну хворобу. Нині 71-річна жінка перебуває на лікуванні в психіатричній лікарні, але лікарі кажуть, що довше вона там перебувати не може, її треба виписати. От тільки виписувати – нікуди. Жінку та її дітей виселили з гуртожитку, де вони мешкали з 1982 року.

Перед початком судового засідання біля входу в апеляційний суд зібралося декілька десятків студентів, були з ними й працівники технікуму.

Останні вели себе дуже зухвало: спочатку відмовилися представлятися, сказали репортеру, що є просто перехожими, потім назвалися прибиральницями. Самі ж студенти не всі знали, чому прийшли, одним підказували їхні товариші. Окрім того, були й такі, хто казав питати в інших і вказували пальцем на компетентних.

Варто зауважити й те, що студенти запевняли, що прийшли сюди самостійно, а не організовано за вказівками працівників навчального закладу. Втім, їхні педагоги таки давали чіткі вказівки: коли потрібно тримати плакати, а коли ні.

До мітингарів вийшли працівники суду й запросили присутніх на слухання. Ті, хто не помістилися в зал, розійшлися.

Представник обласної прокуратури Тетяна Романішина оголосила клопотання, аби розгляд справи перенесли, мовляв, прокуратура має нові докази у справі щодо незаконного виселення людей й потрібен час, аби їх представити.

Відповідач, який представляв навчальний заклад, заперечував, вважаючи це затягуванням часу.

Втім, засідання таки перенесли на 8 червня 2015-го року на 14:30.

Позивачка Алла Вишневецька вважає виселення протиправним.

«Ми там жили 33 роки і 7 місяців. Мамі дали дві кімнати, як працівнику закладу. Ми мали окремий вихід, втім, ми не подобалися керівництву гуртожитка й на нас чинили тиск. Зокрема безпідставно викликали швидку. Навіть є документи, що вони приїжджали безпідставно. Коли нас через численні скарги забрали в лікарню, то відібрали й житло. Тепер нас приютили на дачі в Струмівці», - розповідає жінка.

У коментарі для ІА Волинські Новини відповідач Олександр Максименко наголошує на правомірності рішення.

«У них була приписка в гуртожитку, втім, вони загубили документи. Потім їх примусово госпіталізували, а як повернулися з лікарні, то ми і не поновлювали їх – підстав не було. Зараз там живуть 8 студентів», - пояснює Максименко.

Зауважимо, що суд першої інстанції зобов’язав Волинський технікум НУХТ вселити в студентський гуртожиток на постійне проживання людей, які мають психічні захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анатоль_ Показати IP 19 Травня 2015 18:04
Я в шоці
Кіця Показати IP 19 Травня 2015 19:07
Я в шоці! Сама навчалася там 2,5роки,але такого ніколи не було. Там є багато чудових викладачів. Блін,люди(студенти) не будьте як те стадо овець!
Анонім до Кіця Показати IP 19 Травня 2015 23:03
Не хочеш приютит у себе сімейку? Ти взагалі знвєш як це жити з людьми яким неаідомо що збреде в голову?
Психолог Показати IP 19 Травня 2015 19:38
Мда волинські новини явно танцюють під дудочку міської ради, яка не спроможна найти житло для свої (як висловився репортер) пенсіонерів. Чому ж вельмишановна редакція не згадала, що в "пенсіонерів" психологічне хзахворювання - шизофренія, чому ж не згадали про випадки безумства колишніх жильців гуртожитку, коли вони приводили в гуртожиток козу, яка паслася на території, чому ж не згадали про випадки, коли за неповнолітніми дівчатами студентками бігав голий син Вишневецької з ножом. Вельмишановна редакція спочатку розберіться в деталях справи а потім пишіть всяку гадость!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
вовк до Психолог Показати IP 19 Травня 2015 21:14
може коза вчитися прийшла з неї хоч молока надоїти можна а з цих баранів який толк? Все одно поїдуть до Польщіна яблука неуки
психолог до вовк Показати IP 19 Травня 2015 22:05
Доводжу до вашого відома, що козу вони приводили у студентський гуртожиток, і ніякого відношення до навчання це не має, це має відношення до культури та гігієни проживаючих, місце худоби у хліві. Не хочу вас образити, але судячи з вашої орфографії, ви недавно повернулись з Польщі, де збирали яблука!
Квітка Показати IP 19 Травня 2015 20:45
Журналісти волинських новин ситуацію оцінюють не об'єктивно. Психічно хворими людьми має займатися міська влада та психіатрична лікарня. Міська рада в свій час відвернулася від цих нещасних людей, а тепер повісила питання житла на технікум, мотивуючи, що вони колись були тут прописані. Мало хто, коли і де був прописаний І що з того. Давайте ми всі, хто був прописаний в гуртожитках під час, наприклад, свого навчання, будемо тепер вимагати прописати нас знову на тій підставі, що ми колись там проживали і були тимчасово зареєстровані!!! Як на мене в цій ситуації міська рада і прокуратура хочуть скинути вирішення цього питання на навчальний заклад. Тоді у мене питання: У нас тепер житло громадянам надають заклади освіти?...(ну тоді я іду до Коцана...)
В. Показати IP 19 Травня 2015 21:24
Противно читати такі коментарі. Продовжує жити совок.
Анонім до В. Показати IP 19 Травня 2015 22:53
Цікаво, що б ви співали коли б вашій 15-річній дитині довелося жити поряд з психічно хворими людьми? Ви можете дати гарантію безпеки студентам? Взагалі психічнохварими повинен хтось опікуватись і хтось повинен відповідати за безпеку студентів, багато з них є неповнолітніми.
Квітка Показати IP 19 Травня 2015 23:19
Совок - це люди із рабською психологією, які нізащо не хочуть відповідати, нічого не хочуть робити. Давайте кожний на своєму місці в міру своєї компетентності буде виконувати свою роботу: міська рада, технікум, відповідні психіатричні служби, журналісти ВН (які до речі досить часто подають інформацію однобоко та скривлено, як в часи совка), а не перекладати вирішення проблеми з однієї установи на іншу. І тоді у нас буде вичавлений раб. І буде надія, що у нашому суспільстві буде захищений і психічно хворий, і студент, і пенсіонер, і журналіст....
мама Показати IP 20 Травня 2015 08:56
Кожен, хто буде вважати, що ці люди повинні повернутись до гуртожитка, повинен уявити, що за стіною з вашою дитиною, внучкою, племінницею, сестрою живуть психічно хворі люди, які не можуть усвідомлювати свої дії і керувати ними. Міська рада в першу чергу сама повинна була потурбуватись про те, щоб таких людей забрати подалі від неповнолітніх дітей. А діти з жахом розповідають, що було, коли ця сімя жила в гуртожитку. Отже, поставте себе на місце студентів або їх батьків, а потім починайте міркувати, чи вони справді хотіли висловити свою думку в суді.
Студенти Показати IP 20 Травня 2015 11:27
Для нас молодих та юних хлопців та дівчат поведінка журналістів вашого видання не зрозуміла. Таке враження,що вам добряче платять аби ви всіх без виключень обливали брудом. Як це так, студенти не знають чому вони прийшли під стіни суду?" Ми не хочемо жити під одним дахом із психічно хворими людьми". Вам порада -навчіться культурно спілкуватися із людьми, і правдиво,всвестороньо висвітлювати інформацію...!
Репортер до Студенти Показати IP 20 Травня 2015 19:23
Об'єктивність нашого видання дозволяє нам висвітлювати події так, як вони в дійсності відбуваються, без лобіювання будь-чиїхось інтересів. Тому коли кілька десятків молодиків зібралсия під чіткім керівництвом своїх педагогів й чимало з них не могли пояснити, що тут робилять - усе це ми відобразили. Така вона, об'єктивність - правдива.
Студенти до репортер до Репортер Показати IP 21 Травня 2015 09:40
Вельмишановний репортере, об'єктивність вашого видання висвітлює події далеко неправдиво. Ми студенти, були там і також все бачили. Ви навіть непридставилися, лише за спини питали усіх - хто ви? А сьогодні ще й пишете неправду. Ми чітко знаємо, чому ми туди йшли!!! Наголошуємо: "Ми боїмося цих людей, які мають такий недуг як "шизофренія", і ми нехочемо з ними жити під одним дахом. Якщо ви такий мудрий, то чому ж незрозуміли нашої позиції.
Студент Показати IP 20 Травня 2015 13:30
Єдина установа, яка допомогла в цій справі, це психіатрична лікарня, яка забрала цих людей на лікування, на відміну від соціальних служб міської ради, які не піклуються про неповнолітніх дітей свого міста!!!!
О.О.Максименко Показати IP 21 Травня 2015 11:50
Шановний пане Вадим! На ваше запитання, мною була відповідь слідуюча: "У матері була прописка ТИМЧАСОВА за часів СРСР, докупенти для переєстрації відсутні, за новим зразком згідно законодавства України сім'я Вишневецьких не поновлені і не зареєстровані за адресою: вулю Даньшина, 16а. Міська рада, соціальні служби зняли їх своїм рішенням з усіх обліків, не надавши їх жодного куточка для проживання. Психіатрична лікарня, згідно рішень суддів за своїм поданням госпіталізувала їх згідно Закону України "Про психіатричну допомогу". Дозволити їм в подальшому проживати у студентському гуртожитку і поновлювати їм документи, це питання не навчального закладу. Зараз там проживають 8 студентів" "У коментарі для інформаційного агенства Волинські новини "ВІДПОВІДАЧ???"" Олександр Максименко наголошує на правомірності рішення" Так, дякую Вадиме, наголошую, "як юрист, як представник по захистуінтересів технікуму, дітей-сиріт, неповнолітніх - майбутнього України, як апелянт до вищої судової інстанції Апеляційного суду". Дякую, що висвітлили фотосвітлинами зрозумілі вимоги дітей, які висіли на їх серцях. Рішення має бути справедливим по відношенню до дітей, до хворих, а коментарі зрозумілі дописувачам. Прошу зачитати звернення до волинян на сайті ВТ НУХТ: http://vtnuft.volyn.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1411:2015-05-18-13-41-18&catid=40:2010-10-11-09-23-08&Itemid=101. Запрошую на засіданя Апеляційного суду по даній справі: 08.06.2015 на 14.30 год. З щирою повагою О.Максименко Юрист Представник Апелянт до вищої інстанції суду
Студентка, яка прожи Показати IP 21 Травня 2015 20:16
Я проживала у гуртожитку у той час, коли сім’я Вишневецьких там мешкала. В їхніх кімнатах була повна антисанітарія: миші, таргани, щурі, стіл встелений мертвими мухами. І на додачу – коза. Сморід стояв мало не до п’ятого поверху. Коли в сина Вишневецьких, якому більше тридцяти років, починались напади, він бігав голим по гуртожитку з ножем. Ми неодноразово жалілися вихователям, коменданту та дирекції, але на жаль вони нічого вдіяти не могли. Дізнавшись, що Вишневецькі більше не проживають у гуртожитку, зітхнула з полегшенням, адже теперішні студенти можуть проживати у нормальних умовах. Дивною є позиція журналістів з даного питання. Напевно вони не мають своїх дітей або ж заробляють стільки, що можуть забезпечити своїх дітей-студентів окремим житлом. Ніякі батьки не захочуть, щоб їхня дитина проживала поруч з психічно хворими, від яких можна чекати чого завгодно в будь-який момент.
У нас журналюги, а н Показати IP 21 Травня 2015 23:16
Наші журналісти продажні, і завжди намагаються тиснути на суд, щоб судді прийняли рішення на користь тих людей, які замовили журналістів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus